Torelló reclama el desdoblament i millora de la línia R3

Tots els grups municipals van presentar en el ple la sol·licitud, a proposta de Perquè no ens fotin el tren.

Publicat 01/12/2020, Torelló - Infraestructures
torello-reclama-el-desdoblament-i-millora-de-la-linia-r3

La sessió plenària es va celebrar telemàticament.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Torelló van presentar en el ple la sol·licitud de desdoblament i millora de la línia R3, a proposta de Perquè no ens fotin el tren. Es demana definir l’ampliació i desdoblament de la R3 com una obra estratègica de país per avançar en la cohesió territorial i social de les comarques afectades i millorar la qualitat de vida i benestar de la ciutadania, així com reforçar l’activitat econòmica. També reclama a ADIF l’execució de les obres anunciades i compromeses i que els propers pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2021 contemplin les quantitats i partides necessàries per iniciar de manera urgent les obres. Per últim, insta a la Generalitat, que és qui té la competència, a presentar una proposta d’increment i millora dels horaris i la tipologia dels trens de la línia.

El regidor d’Obres i Urbanisme, Adrià Jaumira, va explicar que el tren “és el transport públic col·lectiu de més capacitat i el que ha d’estar al capdavant de la jerarquia de transport i vertebrar l’oferta”. Alhora va afegir que “és un servei que no evoluciona a mesura que passen els anys i ofereix el mateix servei o pitjor que fa 15 anys a Torelló”. A més que “la poca freqüència actual i les incidències diàries, sumat que és més ràpid circular amb vehicle privat que amb tren a Barcelona, dificulta poder potenciar aquest model servei de transport”. Jaumira va dir que “estem enfocats més que mai en els reptes que suposa l’agenda 2030 pel que representa pel conjunt de la població i és més urgent que mai dotar-nos d’un transport públic adaptant-se a la qualitat i sostenibilitat possible”. El regidor va exigir que “es comenci a desdoblar aquesta línia, ni que sigui per trams, per tal de millorar el temps de recorregut i poder augmentar l’oferta el més aviat possible”. I és que segons va comentar “només així podrem revertir la dinàmica actual i treballar per fer del tren el mitjà transport principal per desplaçar-nos”. “Portem molts anys encallats al mateix punt i per molt que s’hagin redactat projectes des del govern espanyol no s’ha fet cap aposta pressupostària pel servei ferroviari de rodalies”. En definitiva, pel regidor “la línia actual està en una situació crítica pel que fa el manteniment i servei” i va assegurar que “des de l’Ajuntament seguirem fent millores”.

Des de la CUP Torelló-Som Poble, Francesc Manrique, va destacar que “som partidaris de desdoblar la línia, és una vergonya que porti tants anys així” i que “cal fomentar l'ús del transport públic i reduir el del vehicle privat”. Segons el cupaire “això no només hauria de passar per posar mesures restrictives a l’ús transport privat sinó al foment del transport públic”. Manrique considera que “el fet que la línia no estigui desdoblada fa que estiguem limitats a nivell d’horaris, freqüència o acumulació retards” i són qüestions “que desgasten als seus usuaris”. També pensa que “està molt bé aprovar mocions genèriques que són declaracions d’intencions, però convé passar a l’acció, del dit al fet, i per fer-ho cal lideratge polític”. Francesc Manrique va explicar que “està molt bé senyalitzar l’accés al pàrquing, però això ho poden fer els tècnics i cal molta més feina, no sortir només a les fotos de les xarxes socials com fa l’equip de govern”. Per això, creu que cal “treballar conjuntament amb la Garrotxa per compartir l’estació de referència amb els seus pobles i això no depèn de de Madrid sinó de la Generalitat en què ERC en forma part”.

Des de JxCat, Sebastià Raurell, va dir que “votarem a favor de tot el que sigui una millora a la línia R-3 que ja és prou complicada i fer el desdoblament”. Raurell va recordar algunes de les complicacions per fer realitat el desdoblament com són que “el tren passa enlairat pel Figaró, la Garriga i Aiguafreda, a més de problemes econòmics o les obres de l’estació de Montcada i Reixach”. També va posar sobre la taula “la possibilitat de fer desdoblaments per trams però només falta voluntat política per a fer-ho” o “la proposta d’un metro comarcal entre Ripoll i Centelles.

Per últim, Joan Carmona, del PSC, va posar de manifest que “la línia de tren és del segle XXI però és com si fos del segle XIX” i va reclamar que “Torelló ha de ser l’estació de referència de La Garrotxa”, però només ho podrà ser “quan tinguem una línia de tren adequada”. Finalment, l’alcalde, Marçal Ortuño,  va recordar a la CUP que l’equip de govern va mantenir una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i alcades de la Garrotxa, convocada per a ells, així com s’han tingut contactes amb l’empresa Teisa “que és qui tindria la concessió d’un possible transport entre les dues comarques”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació