Torelló s'incorpora a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua.

Publicat 16/11/2020, Torelló - Societat

Torelló s’ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) amb l’objectiu de preparar el municipi per a la gestió púbica del servei d’abastament d’aigua, a través de l’empresa comarcal 100% pública. L’adhesió es va aprovar en el ple municipal de juliol d’enguany, per unanimitat. El regidor de Serveis Territorials i Medi Ambient, Adrià Jaumira, considera que “és una incorporació necessària per donar més força als municipis que hem fet el pas endavant cap a la gestió pública de l’aigua i poder obtenir coneixement dels que ja porten temps gestionant-ho de forma pública”. També pensa que “ha de servir per poder afavorir a la incorporació de nous municipis a aquest model”.

L’AMAP va ser constituïda al 2018, amb la finalitat de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública d’aquest servei. En formen part un total de 48 membres; entre ells, 42 municipis, que sumen el 45% de la població de Catalunya. Entre d’altres actuacions, l’associació organitza jornades, seminaris i cursos; dona impuls a iniciatives de debat tècnic i d’investigació i recerca sobre gestió de l’aigua; difon bones pràctiques; proveeix serveis d’assessorament i d’assistència, jurídica i administrativa per als seus membres en processos de recuperació de concessions i de la gestió directa de serveis; i revisa el compliment de les clàusules dels contractes de concessió actuals d’aquells municipis que es plantegin la seva recuperació. La gestió del servei, a càrrec de SOREA, va finalitzar el 2018 i actualment està prorrogada. Arran d’això, l’Ajuntament ha decidit aportar per prestar el servei a través de l’empresa comarcal 100% pública, Onaigua, tal i com ja han fet altres municipis osonencs, com Sant Vicenç de Torelló, Sant Julià de Vilatorta o Balenyà. L’adhesió a l’AMAP permetrà un acompanyament a Torelló en tot aquest procés.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació