Torelló viurà una festa major singular del 22 de juliol al 2 d'agost

La majoria d'actes se celebraran als jardins Vicenç Pujol amb aforament limitat i controlat.

Publicat 17/07/2020, Torelló - Cultura
torello-viura-una-festa-major-singular-del-22-de-juliol-al-2-d-agost

Els actes de la festa major de Torelló es van presentar en roda de premsa dimecres al migdia. Serà sens dubte una festa major atípica, singular i “adaptada a les circumstàncies actuals”, segons va explicar l’alcalde, Marçal Ortuño. La majoria de les activitats, que es realitzaran del 22 de juliol al 2 d’agost, programades es durant a terme als jardins Vicenç Pujol. Ortuño va agrair a les entitats que participen en l’organització de la Festa Major l’esforç per adaptar-se a les circumstàncies i va fer una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva. I va insistir que “tindrem sempre el dit sobre el botó vermell” per si, en algun moment, fos necessari activar-lo. L’alcalde va incidir en la voluntat de l’Ajuntament de, tal com s’ha fet per recuperar l’activitat comercial i industrial, “intentar recuperar la socialització i l’activitat cultural, que també ens sembla molt important”. Per això, s’adoptaran totes les mesures preventives i de seguretat establertes i els actes seran amb aforament limitat i controlat. I es demana a la població de respectar les distàncies de seguretat, utilitzar sempre la mascareta i seguir les senyalitzacions i les instruccions de l’organització.

La majoria d’actes es celebraran als jardins Vicenç Pujol ja que, tal com va dir el regidor de Cultura, Xevi Lozano, “és l’espai idoni perquè permet el control de l’aforament i el compliment de les mesures de prevenció i, a més, està al centre del poble”. També s’ha dissenyat un circuit per ordenar les entrades i sortides als jardins i procurar evitar les aglomeracions. S’hi podrà accedir per l’entrada de la plaça Vella i la de la reixa del Camí Nou de Can Parrella, i es sortirà per la reixa del carrer Ges d’Avall i pel nou accés del Camí Nou de Can Parrella/carrer Maria Aurèlia Campmany. Segons el regidor “fa il·lusió tenir Festa Major, però estarem amatents a adaptar-nos al que pugui passar, perquè estem en un escenari canviant”.


El tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Pep Tines, va destacar que s’ha parlat amb totes les entitats que col·laboren en l’organització de la Festa Major “per tal de si podien adaptar els seus actes”. Així, va explicar que no hi haurà balls i que es demanarà a la gent “d’estar-se assegut a la cadira i moure’s el mínim imprescindible” i que “si en qualsevol moment s’ha de variar alguna cosa, ho farem”.

El pregó d’aquest any el farà, el divendres 24, l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) que enguany celebra el 75è aniversari. Els gegants també s’han adaptat per poder participar en la Festa Major i les funcions teatrals seran amb aforament reduït i controlat. Pel que fa a l’espectacle ‘Pescant la lluna’, del divendres 31 de juliol, estarà limitat a 800 persones i “quan estigui ple, no es podrà entrar”. I el concert dels Montgrins, per tal que el pugui seguir tothom qui vulgui, s’emetrà en directe per El 9 TV, el dissabte 1 d’agost.

Pel que fa als actes organitzats pels Deixebles de Sant Feliu, s’han suspès la Porronada i el Riminí. Tot i així, el dijous 23, per mantenir la tradició de la Festa del Batre i la Civada, sortirà la carrossa amb Sant Feliu i farà un recorregut pels carrers del poble. La presidenta de l’entitat, Meritxell Viñas, va comentar que aquest any s’ha apostat pels concerts acústics i “un ambient més tranquil” i va demanar “consciència” a la gent per complir totes les recomanacions.

Finalment, Jordi Torres, del grup Xarxa, va anunciar l’estrena del muntatge ‘L’escura-xemeneies’, els dies 25 i 26, amb 60 joves actors i actrius sobre l’escenari, que també s’han hagut d’adaptar a l’excepcionalitat de la situació per al procés de creació de l’espectacle.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació