Torelló vol obrir un expedient informatiu reservat als 18 policies que van fer vaga durant el Carnaval

La CUP va demanar en el ple quins passos s'estan fent per acostar posicions. 

Publicat 26/03/2019, Torelló - Política
torello-vol-obrir-un-expedient-informatiu-reservat-als-18-policies-que-van-fer-vaga-durant-el-carnaval

El ple de dilluns. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El conflicte entre la policia local de Torelló i l’Ajuntament es va posar sobre la taula durant el ple. La CUP va demanar a l’equip de govern que expliqués perquè pràcticament la totalitat del cos policial va estar de baixa durant la nit del Carnaval i quins passos s’estan fent per acostar posicions. L’alcalde, Santi Vivet, va dir que el què va passar durant el Carnaval “és una acció que no es pot deixar passar per alt” i que ho han consultat “a la seguretat social”. També va comentar que han enviat documentació a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) “per tal que revisi les baixes” i han sol·licitat assistència a la Diputació de Barcelona “per obrir un expedient informatiu reservat als divuit agents que van estar de baixa aquella nit”. Vivet considera que “hi ha una llei del silenci” i que ningú diu res “per no destapar al company”. Els fets produïts durant el Carnaval “són molt greus i han de donar explicacions”.

L’alcalde també va manifestar que s’ha contractat una empresa per treure els adhesius que la mateixa policia local va enganxar en el mobiliari urbà del municipi, una actuació que està pressupostada en “1000 euros”. Santi Vivet creu que “qui ha de respectar-lo més és la policia local i que tenen l’obligació de garantir la seguretat al ciutadà”. També va demanar que “si algú veu qui enganxa els adhesius ens ho comuniqui”. 

Per la seva banda, el regidor de Recursos Humans, Manel Romans, va assegurar que la baixa dels agents, a excepció del cap del cos policial, “és una vaga encoberta” i que als policies “els va sortir rentable”, ja que aquest any l’equip de govern va decidir “que les baixes es cobraven al 100%”. Romans va començar la seva intervenció dient que “l’octubre passat es va fer el quadrant de la policia i el cap del cos va cometre l’error de no incloure que el dissabte de Carnaval havia de treballar tota la plantilla”. Davant d’això, l’Ajuntament els va comunicar que “per aquell dia necessitàvem disposar de tota la plantilla al complert”. El caporal va modificar-ho, després de les indicacions de l’equip de govern, tot i que els agents s’hi van oposar. Això comportava que les persones incloses dins el quadrant “cobrarien el sou que els pertocava més un plus de 100 euros mentre que els que treballarien i no els tocava els pagaríem hores extres, és a dir, 21 euros l’hora més 100 euros per ser el Carnaval, en total 300 euros, que no està gens malament”. El regidor va explicar que “no se’ns va dir res i no vam rebre cap resposta a l’oferiment fet”. Una de les reivindicacions de la policia és que el complement de productivitat, 148 euros, vagi lligat amb l’específic de cada mes. L’equip de govern no té clar “que es pugui fer” i alhora “ha d’anar lligat amb la relació dels llocs de treball”. Manel Romans va dir que “ens ha sabut molt greu que la totalitat de la plantilla fes vaga, menys el cap” i que “és una pena tenir uns funcionaris que no treballen pel poble”. A més, considera “que no és un comportament correcte de la policia municipal, el dia que més els necessitem”, així com creu que “és molt penós que els sindicats diguin que agafen la baixa per l’estrès del Carnaval”.

Prèviament, el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Fontserè, va explicar com va funcionar el dispositiu de seguretat durant el Carnaval, en què l’Ajuntament “vam llogar una empresa externa d’agents cívics”, juntament amb Protecció Civil i els Mossos d’Esquadra, tal com ja els vam informar en el seu moment des de Ràdio Ona.

La cupaire Elena Crespi va demanar a l’equip de govern “que això que ha passat no tanqui la porta al diàleg”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació