Torna el teatre per la festa major de Torelló

S'ha programat 'l'Escura-xemeneies' del Grup Xarxa i ‘Fuenteovejuna, breve tratado sobre ovejas domésticas’, de la compañía Obskené.

Publicat 14/07/2020, Torelló - Cultura
torna-el-teatre-per-la-festa-major-de-torello

El Teatre Cirvianum anuncia que recupera les arts escèniques en viu i col·labora en dos dels espectacles que es podran veure per la Festa Major de Torelló. Es tracta de 'l’Escura-Xemeneies', una proposta del Grup Xarxa, que sorgeix dels tallers de teatre d’estiu i que es podran veure el 25 de juliol a les 9 del vespre i l’endemà a les 6 de la tarda al Teatre Cirvianum. Mary Poppins és la història d’una mainadera molt peculiar que fa viure fantàstiques aventures als nens que té al seu càrrec. La seva interacció amb els nens posa en evidència la impossibilitat de molts pares, absorts en la feina, de dedicar hores per estar amb els seus fills. Per posar en escena una adaptació del clàssic, el grup Xarxa ha fet una adaptació pròpia i ha escollit, com a protagonista i narrador de la història, l’escura-xemeneies. A través d’aquest personatge i les seves cançons coneixerem una història que sempre ha estat reclam dels nostres pares, i ara volem que “ho sigui dels nostres fills”, diuen. Com altres vegades s’utilitzaran els recursos del teatre i la dansa per a explicar la seva història.

Pel que fa el segon espectacle és ‘Fuenteovejuna, breve tratado sobre ovejas domésticas’, de la compañía Obskené. Es podrà veure l’1 d’agost als Jardins de l’Espona i les entrades seran sense numerar. Seguint els passos de Lorca, Fuenteovejuna surt al carrer, per actualitzar i presentar en clau contemporània el clàssic de Lope de Vega. Una adaptació contemporània amb set actors que interpreten enèrgicament els conflictes entre el poder i la tirania del poble. És la història del famós poble que cansat de les atrocitats d’un comanador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i finalment matar al seu opressor. Mentre succeeix l’acció, els actors comenten i opinen sobre aquest fet en concret; ells mateixos són víctimes i culpables d’allò que estan narrant, una història que es repeteix constantment. L’obra està basada en una situació real (Crònica de Rades S.XVI) en la que Lope de Vega es va inspirar. ‘Fuenteovejuna, breve tratado sobre ovejas domésticas’ ha rebut el premi a Millor espectacle del Festival internacional de teatre clàssic de México; PREMIO MAX 2015 Millor adaptació teatral Anna Maria Ricart; ha estat finalista a millor espectacle revelació als MAX 2015; nominat a millor producció privada als MAX 2015; premi al millor espectacle de l’Off de carrer de Saragossa 2013; premi al millor espectacle del Festival Almagro Off 2013; premi al millor espectacle del Festival Internacional Noctivagos 2013 i, finalment, espectacle recomanat per la Red Nacional.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació