Tots els grups aproven el codi ètic i de bon govern de l’Ajuntament de Torelló

Estableix els principis ètics que han de guiar l’actuació dels alts càrrecs dels ens locals i les normes de conducta que se’n deriven, entre altres. 

Publicat 26/02/2019, Torelló - Política
tots-els-grups-aproven-el-codi-etic-i-de-bon-govern-de-l-ajuntament-de-torello

Tots els grups hi van donar suport.

El ple va aprovar per unanimitat el codi ètic i de bon govern de l’Ajuntament de Torelló. Els seus principals objectius són establir els principis ètics que han de guiar l’actuació dels alts càrrecs dels ens locals i les normes de conducta que se’n deriven; determinar els principis de bon govern que han de servir per fonamentar una millor actuació dels ens locals; i incorporar les estratègies d’actuació per a l’assoliment d’una democràcia real i efectiva, mitjançant la participació i el govern obert, en els àmbits que sigui possible. Tots els grups van coincidir en afirmar que l’aprovació inicial del codi “és una bona notícia” i que és fruit del treball col·laboratiu elaborat en comissió per part de totes les formacions polítiques del consistori i el personal tècnic. Des d'ERC-JpT, el seu portaveu, Jordi Casals, va recordar que el codi ètic i de bon govern és fruit d’una moció presentada per ells mateixos. Per exemple, els republicans van proposar que aquest codi inclogui que s’adquireixin compromisos en relació amb el personal de l’Ajuntament de Torelló o que es publiquin les reunions amb entitats i empreses per part d'alcalde i regidors”, entre altres. Des de la CUP, que “els alts càrrecs incorporin la inclusió socials dels col·lectius més desafavorits, la tolerància i el foment de la diversitat”, així com “la lluita contra el canvi climàtic, la protecció del medi ambient i l’ordenació racional i sostenible del territori”. També van proposar “limitar a 150 euros el valor que poden tenir els possibles regals de cortesia que rebin els membres de l’Ajuntament” o que “les persones que siguin càrrecs electes no haurien de poder participar amb cap altra condició en els Consells Municipals i altres òrgans participatius” del consistori. Els cupaires també van demanar “vincular aquest codi al personal funcionari de l’administració local”. 

Per la seva banda, l’alcalde, Santi Vivet, va dir que tot i que la comissió “s’ha reunit poques vegades el treball ha estat profitós” i que “hem partit d’un document com a base, en el qual s’han incorporat els criteris de tots els grups”. 
 

 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació