Unanimitat en l'aprovació del primer Pla intern d'Igualtat de Gènere

Per a la seva elaboració s'ha realitzat una diagnosi basada en onze àmbits d'estudi.

Publicat 29/01/2020, Torelló - Política
tots-els-grups-de-torello-aproven-el-primer-pla-intern-d-igualtat-de-genere

El ple es va celebrar dilluns al vespre (Foto: Ajuntament de Torelló)

El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar per unanimitat en el ple de dilluns el primer Pla intern d'Igualtat de Gènere. La finalitat és potenciar un canvi organitzatiu que contribueixi a millorar les capacitats i talents de les persones, eliminant prejudicis i estereotips per raó de gènere. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Núria Montañà, va manifestar que “les administracions públiques hem de ser institucions exemplars” i que “la desigualtat entre homes i dones és una xacra provinent del passat”.

El Pla intern d'Igualtat de Gènere pretén objectivar els criteris, els procediments i les decisions sobre la gestió de les polítiques de personal i alliberant-les de qualsevol desviació que pugui ocasionar algun tipus de discriminació per raó de sexe o gènere, segons va explicar la regidora de Recursos Humans, Mercè Faja, que també va afegir que “es tenen en compte les fortaleses o elements que ja funcionen en el si de l’organització”.

Per elaborar-lo s'ha realitzat una diagnosi basada en onze àmbits d'estudi i s'ha treballat des de les regidories d'Igualtat i Recursos Humans per marcar objectius, activitats planificades i sistemes de seguiment i avaluació. Es tracta de la cultura i la política d’igualtat de gènere; la representativitat horitzontal i vertical en funció del sexe; la política de reclutament i selecció de personal; la política de formació i desenvolupament professional; la política d’avaluació del rendiment i promoció del personal; política salarial, retribució i categories; condicions laborals (contractes, jornades, horaris i baixes laborals); condicions físiques de l’entorn de treball; usos dels temps i conciliació de la vida laboral; assetjament i actituds sexistes i comunicació, imatge i ús del llenguatge neutre. L'objectiu final és establir unes condicions perquè dones i homes exerceixin amb plena llibertat els seus drets, sense privilegis ni obstacles per a un sexe o un altre.

Desdel PSC, Roser Roma, va manifestar que “perquè no hi hagi cap discriminació seria ideal que no s’hagués de parlar de diferències entre persones i menys dins les entitats, corporacions o ajuntaments per raó de sexe”. La socialista va afegir que “cal treballar per tenir una societat més justa” i que “no es pot abaixar la guàrdia perquè hi ha molta feina a fer.

Per la seva banda, la portaveu de JxCat, Neus Codina, va dir que “l’Ajuntament ha de vetllar per la igualtat dels seus treballadors i treballadores” i que “s’ha de garantir l’execució del Pla”.

Finalment, des de la CUP Torelló-Som Poble, la regidora, Maria Àngels Casals, va demanar que “el Pla no es quedi en un tràmit i que els polítics ens el creiem i el personal el conegui i se’l cregui”.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació