Un enginyer del Camerun visita Torelló per explicar un dels projectes solidaris finançats per l'Ajuntament

El consistori torellonenc destina 4.344 euros en la construcció d'un pou en aquesta zona. 

Publicat 09/05/2019, Torelló - Solidaritat
un-enginyer-del-camerun-visita-torello-per-explicar-un-dels-projectes-solidaris-financats-per-l-ajuntament

La reunió es va fer a La Carrera. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Un enginyer i sacerdot del Camerun, Claude Yede, va visitar la setmana passada Torelló per explicar un dels projectes solidaris finançats per l'Ajuntament i que s’impulsa mitjançant l'ONG Agermanament sense Fronteres a la regió camerunesa de Bobog. El consistori torellonenc destina 4.344 euros en la construcció d'un pou en aquesta zona, dins la partida de 10.000 euros que anualment es dediquen a projectes de cooperació al desenvolupament.

A Torelló, l'enginyer i sacerdot Claude Yede va arribar acompanyat per Ramon Bufí, rector de Roda de Ter i delegat a Osona de l'ONG Agermanament sense Fronteres. La trobada es va fer a la seu de Benestar Social, a l'edifici de La Carrera, i va comptar amb la presència de la regidora, Carme Francolí i de personal tècnic de l'àrea. Durant la reunió, Yede va agrair l'ajuda que destina el poble de Torelló a la regió de Bobog i va detallar el procés que es segueix per a la construcció del pou d'aigua. I és que en aquesta zona del Camerun la població viu en condicions molt precàries precisament per la dificultat d'accedir a l'aigua potable. Les malalties provocades pel consum d'aigua en mal estat són la causa d'un 70% de la taxa de mortalitat que hi ha a la regió.

L’enginyer i sacerdot va explicar que amb els diners de l'ajuda es compren els materials per fer el pou però la feina la porta a terme la gent de la zona, ja que el segon objectiu d'aquests projectes és generar feina i riquesa entre la població local. El pou es gestiona de forma cooperativa, amb un responsable de manteniment i formant a les noves generacions per impulsar nous projectes i negocis lligats bàsicament a l'agricultura.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació