Una mostra digital de la Xarxa d'Arxius Municipals inclou documents d'Orís

Recull 129 documents d’una cinquantena d’arxius de la demarcació de Barcelona.  

Publicat 19/06/2019, Orís - Societat

La Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona ha organitzat una mostra digital amb 129 documents d’una cinquantena d’arxius de la demarcació de Barcelona, entre ells d’Orís. Amb motiu del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil, l’exposició virtual ‘Desmuntant la República’ presenta retalls de la vida d’homes i dones que van patir l’esclat de la Guerra Civil, la victòria del bàndol franquista, la supressió de les institucions republicanes, la postguerra i l’inici i la consolidació de la Dictadura del General Franco. Coordinada per la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, la mostra digital compta amb 129 documents de 48 arxius de municipis menors de 10.000 habitants.

La documentació, que data des de l’any 1936 fins a l’any 1952, està organitzada en set àmbits: Vida republicana; Símbols i propaganda; Campanyes, ajuts i subsidis; Conseqüències de la guerra; Repressió franquista; FET y de la JONS, i Commemoracions franquistes.

L’exposició virtual vol mostrar el canvi que va experimentar la societat catalana en el pas de la Segona República a la imposició del Franquisme, així com apropar el contingut del patrimoni documental local a la ciutadania i posar en valor la importància d’una correcta gestió dels fons dels arxius municipals. Aquesta és la setena mostra que impulsa la Xarxa d’Arxius Municipals i vol commemorar també el Dia Internacional dels Arxius, que es va celebrar el passat 9 de juny.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació