Una quarantena de persones a la xerrada de l'escriptor i viatger Jordi Canal-Soler

Aquest dimecres Oriol Alamany pronunciarà  ‘Alaska i Yukon: The last Great Road Trip’ a la Dos Rius. 

Publicat 20/11/2019, Torelló - Festival BBVA de Cinema de Muntanya
una-quarantena-de-persones-a-la-xerrada-de-l-escriptor-i-viatger-jordi-canal-soler

Jordi Canal-Soler durant la xerrada a la Dos Rius. (Foto: Festival BBVA de Cinema de Muntanya).

L’escriptor i viatger Jordi Canal-Soler va pronunciar aquest dimarts la xerrada ‘Alaska i el Yukon, terres del Nord’ davant d’una quarantena de persones a la biblioteca Dos Rius. El conferenciant va contextualitzar aquesta regió a través de la geografia, la cultura i la fauna. També va explicar que “alguns referents del cinema com Chaplin han fet evident la petjada que va deixar la febre de l'or” i que “era molt habitual trobar restes de roba, calçat i estris varis un cop marxaven els buscadors”. Canal-Soler va dir que “alguns buscadors d'or de l'època van fer el mateix trekking que jo, amb la diferència que ells portaven molt més pes i el feien moltes vegades” i que “el govern del Canadà obligava per llei a portar tot el necessari per sobreviure un any”. Durant la xerrada va donar a conèixer que “les poblacions de Dawson i Nome, una al Canadà i l'altra als Estats Units, van manifestar dues maneres d'explotar l'or ben diferenciades. La primera d'una manera molt més controlada, la segona de manera més caòtica”. També va destacar que “Prudhoe Bay és una de les reserves més grans de petroli dels Estats Units i que parteix un viaducte per transportar-lo fins a Valdez”.

Per altra banda, el fotògraf Oriol Alamany pronunciarà aquest dimecres una conferència ‘Alaska i Yukon: The last Great Road Trip’. Explicarà la seva expedició durant dos mesos al territori d’Alaska i el Yukon i que juntament amb Eulàlia Vicens va recórrer les carreteres d’aquestes dues grans regions per fotografiar-ne els paisatges i els animals. Es farà a les 7 de la tarda a la Dos Rius. Prèviament, a ¼ de 7 de la tarda, hi haurà una visita guiada a l’exposició ‘Als límits del Nord, recorregut visual per Alaska i el Yukon’. 

I al Teatre Cirvianum es projectaran tres pel·lícules més a partir de les 9 del vespre. ‘Le Sillage Du Condor’ de Martin Beaujouan i Antoine Girard. Els dos directors del documental creuen, en un vol-bivac autònom, la serralada dels Andes. Tot seguit es podrà veure ‘Aliento’, d’Ulises Fierro, una mirada interior al procés de Margarita Cardoso per escalar una vida de dificultat. La darrera, ‘The last Mountain’, dirigida per Darius Zaluski, parla d’una expedició liderada per Krysztof Wielicki amb Adam Bielecki i Denis Urubko que l’hivern de l’any 2018 va intentar escalar el K2, una fita encara mai assolida. Després tots els assistents estaran convidats a una cervesa del Montseny al foyer del Teatre. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació