Una vintena de persones ressegueixen la rua del Carnaval

El proper 11 de gener es farà una altra caminada adreçada a usuaris del Carnaval, però de fora de Torelló. 

Publicat 16/12/2019, Torelló - Carnaval de Terra Endins
una-vintena-de-persones-ressegueixen-la-rua-del-carnaval

Els participants a la iniciativa. (Foto: Ajuntament de Torelló).

La campanya de prevenció ‘Per Carnaval tot s’hi val? Passa-t’ho bé sense passar-te!’ juntament amb el col·lectiu Deriva Mussol va fer dissabte el recorregut per detectar punts foscos i crear rutes segures per Carnaval anomenat Deriva Nocturna/Punt Lila. El punt d’inici va ser  a partir de les 8 del vespre a la plaça de la Sardana i va comptar amb una vintena de persones. El tècnic del Carnaval, Blai Marginedas, explica que “va anar molt bé i es va resseguir el trajecte de la rua”. També “es van localitzar els bancs que hi ha, així com es va parlar de la senyalització”. A més, es va prendre consciència que “hi ha certs hàbits que se segueixen durant la nit del Carnaval”. Marginedas afegeix que “a partir de tots aquests elements es faran propostes de millora”.

L’objectiu de la iniciativa era detectar punts foscos, carrers on la visibilitat no és prou bona i trajectes que la gent utilitza per Carnaval per tal de crear rutes segures de retorn a casa i millorar la il·luminació i la distribució del mobiliari urbà que es col·loca de forma expressa per la rua. També es va acordar que el proper 11 de gener es farà una segona caminada i en aquest cas estarà pensada per usuaris del Carnaval de fora de Torelló. La idea és “conèixer els seus hàbits durant aquella nit en una població que no és la seva” i com pot ser, per exemple, referent a la “mobilitat”.

La tercera trobada es farà després del Carnaval. Les propostes de millora que sorgeixin “s’aplicaran a partir del 2021”, afirma Marginedas, ja que “estem a dos mesos del Carnaval”.

L'activitat de dissabte la va organitzar conjuntament Carnaval de Terra Endins, Ajuntament de Torelló, Pla de Barris i Deriva Mussol.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació