Vall del Ges.Net i el GDT es reuneixen amb el president Torra

Es va parlar de "la restauració de la política de Medi Ambient o de fer un canvi radical de política ".

Publicat 05/04/2019, Barcelona - Medi Ambient
vall-del-ges-net-i-el-gdt-es-reuneixen-amb-el-president-torra

La reunió es va fer al Palau de la Generalitat. (Foto: Vall del Ges.Net).

L’Associació Mediambiental Vall del Ges.net i el Grup de Defensa del Ter (GDT) van reunir-se dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb tretze entitats ecologistes més. La reunió té els seus orígens en la demanda feta per les entitats el passat mes de juny durant l’acte de celebració institucional del dia mundial del Medi Ambient. Es van posar sobre la taula algunes problemàtiques com “la restauració de la política de Medi Ambient i un canvi radical de política per resoldre els problemes ecològics que afecten el territori”. Montse Farrés, de Vall del Ges.Net, va recordar que “no es pot obviar que l'activitat industrial del porcí comporta conseqüències greus per al medi i per als  humans  causades per les dejeccions ramaderes, les granges intensives i els escorxadors, així com el treball en condicions infrahumanes en escorxadors”.

Des del GDT, la seva presidenta, Ginesta Mary, va exposar que a Catalunya “hi ha el 41 % de les masses d’aigua contaminades amb nitrat, degut a l’excessiva concentració de porcs a les comarques a l’entorn de l’eix transversal, especialment comarques gironines, Osona i terres de ponent”.

Per la seva banda, el president Quim Torra va agrair “la visió i els exemples aportats” i es va comprometre amb el “reequilibri territorial”. També va recordar que “s’ha continuat el procediment per posar en marxa l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat i va alertar que la manca de recursos i l’ofec econòmic de l’estat no permeten abordar o alenteixen la voluntat clara del govern per abordar els temes ambientals i altres qüestions socials clau”. Finalment, el conseller Calvet va anunciar algunes iniciatives que el govern està posant en marxa, com la propera aprovació del Decret de gestions ramaderes i la represa del procediment per posar en marxa l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació