Xerrada sobre l'energia solar a Sant Vicenç

També es presentaran les noves bonificacions fiscals, en un acte que es farà aquest dijous al vespre.

Publicat 12/03/2020, - Medi Ambient
xerrada-sobre-l-energia-solar-a-sant-vicenc

Cartell de l'activitat.

L’Ajuntament de Sant Vicenç farà aquest dijous a 2/4 de 8 del vespre una xerrada sobre l’energia solar i presentarà les noves bonificacions fiscals. Es donaran a conèixer les bonificacions de l’Ajuntament en l’IBI que son d’un 50% de l’impost amb unes limitacions màximes en funció dels Kw. que s’instal·lin. També hi ha bonificacions de l’Impost de construccions instal·lacions i obres del 95%. La xerrada tindrà una òptica tècnica important que pretén explicar d’on venim, on estem i cap on anem en matèria d’autoconsum en energia solar, i s’explicaran alguns casos recents d’èxit en l'autoconsum, i deixarem un torn obert de dubtes i preguntes a tots els assistents. 

La nova Llei de canvi climàtic reconeix que els ajuntaments són corresponsables d’afavorir l’autoconsum energètic a partir d’energies renovables, i que les mesures han d’anar encaminades a la transició energètica cap a un model cent per cent renovable, desnuclearitzat i descarbonitzat. Per això, l’Ajuntament de Sant Vicenç, segons expliquen, “aposta decididament per la sobirania energètica i incentiva a l’autoconsum d’energia elèctrica amb bonificacions fiscals molt importants a l’impost de bens immobles (IBI) i a l’impost d'instal·lacions, construccions i obres (ICIO) a tots els veïns que apostin per la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques”. L'objectiu és de tres dimensions. Per una banda, el de sostenibilitat i millora mediambiental, per l’altra, augmentar l’eficiència energètica i estalvi econòmic i finalment, incrementar la Independència de les empreses distribuïdores afavorint la creació de comunitats locals d’energia. També es donarà detall de com es gestionen les bonificacions fiscals. L’acte es farà al pavelló municipal i comptarem amb la presència d’un responsable tècnic de l'Agència Local de l'Energia d'Osona, i d’una empresa amb dilatada experiència en el sector.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació