Xerrada sobre la gestió de l'aigua a Torelló

Es farà a les 7 de la tarda a la sala d'actes de La Cooperativa. 

Publicat 26/03/2019, Torelló - Política
xerrada-sobre-la-gestio-de-l-aigua-a-torello

Cartell de la xerrada.

‘Com avança la gestió pública de l’aigua a Osona i Catalunya’ és el títol de la xerrada que es farà aquest dimarts a la tarda a Torelló organitzada per la Plataforma ‘Volem l’Aigua Neta, Clara, i Nostra’. Anirà a càrrec del conseller delegat d’aigua potable i habitatge al Consell Comarcal d’Osona i regidor de l’Ajuntament de Vic, Jaume Colomer, i d’Eloi Badia, president de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) i regidor de presidència del Consell Municipal i d’Aigua i Energia a l’Ajuntament de Barcelona. Colomer pronunciarà la ponència ‘Presentació i reptes de present i futur de l’empresa pública del Consell Comarcal d’Osona per la gestió de l’aigua en baixa’ mentre que Badia ‘La situació de la gestió pública de l’aigua a nivell català i metropolità. Context de reptes i oportunitats’. L’acte començarà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de La Cooperativa. 

Des de la Plataforma ‘Volem l’Aigua Neta, Clara i Nostra’ de la Vall de Ges, defensen que “l’opció d’una gestió pública i democràtica de l’aigua és el millor camí per a la recuperació del bon estat ecològic de rius i aqüífers”. A més, afegeixen que “un medi ambient sa és el millor camí per garantir de forma efectiva i eficient l’accés a l’aigua potable i de qualitat a la ciutadania”. Per aquest motiu consideren que “la gestió pública de l’aigua ha de garantir l’accés igualitari a aquest dret fonamental, com és l’aigua potable i el seu sanejament”. Pensen que “l’aigua és un dret humà i un servei bàsic i públic, no una mercaderia”. Per això, opinen que “la seva gestió ha d’estar fora de lleis del mercat, interessos privats o mans privades amb interessos comercials”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació