Acaben les obres de pavimentació amb àrids reciclats de dos camins d'Orís

Es tracta d'una prova pilot i d'una col·laboració entre l’Ajuntament d’Orís i l’Agència de Residus.

Publicat 17/01/2022, Orís - Obres
acaben-les-obres-de-pavimentacio-amb-arids-reciclats-del-cami-de-vilanova-i-del-cami-de-puigdemalla

Finalitzen les obres de pavimentació de dos camins a Orís, un projecte que forma part d’una prova pilot que consisteix en pavimentar camins rurals amb àrids reciclats provinents de residus de la construcció. L’actuació ha permès pavimentar el camí de la Creu a Puigmeló i el camí de Vilanova des del Salt de l’Avi fins passat l’accés al sender de Sant Salvador, amb una longitud total de dos quilòmetres. La iniciativa forma part d’una col·laboració entre l’Ajuntament d’Orís i l’Agència de Residus, mitjançant una subvenció de 165.000 euros que s’ha atorgat al municipi per dur a terme la prova pilot. El projecte s’emmarca dins de l’estratègia de l’Ajuntament de materialitzar una iniciativa lligada a l’economia circular en un moment on la suma d’esforços “és clau per contribuir a crear una societat més sostenible des de tots els punts de vista”. La iniciativa preveu assolir en una sola actuació la millora de l’accessibilitat als habitatges ubicats en zones rurals i la millora de la xarxa de camins destinada a la prevenció d’incendis forestals, tot afavorint el desenvolupament d’estratègies de reciclatge i de reutilització de residus.  A partir d’aquesta prova pilot s’espera que es pugui replicar el procediment en altres municipis de Catalunya. Abans però, una comissió d’estudi de l’Agència de Residus avaluarà a curt, mitjà i llarg termini la resistència i idoneïtat de la composició del formigó utilitzat per dur a terme el projecte. Arnau Basco, alcalde del municipi, assegura que el paviment “està funcionant com s’esperava”.

Per altra banda, pel que fa a les millores urbanístiques d’Orís, a principis del mes de desembre van finalitzar els treballs de condicionament del local social de l’ajuntament. L’actuació s’ha hagut de dividir en dues fases ja que s’han rebut dues subvencions, una per l’any 2021 i l’altra, per a l’anualitat 2022. En aquesta primera fase s’ha disposat d’una subvenció de 16.208,66 euros que ha permès baixar el sostre a l’altura dels aparells de climatització per millorar la sonoritat de l’espai. També s’hi ha instal·lat un nou sistema d’il·luminació LED i s’ha millorat el sistema de so. La segona fase té prevista una inversió de 24.000 euros i s’engegarà durant el primer trimestre d’aquest any.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació