Comencen les obres de substitució de l’enllumenat públic de Sant Pere

L'actuació es portarà a terme a través del Consell Comarcal d’Osona i mitjançant un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEDER).

Publicat 09/04/2021, Sant Pere - Societat

Entre aquest mes d’abril i maig s’iniciaran les obres per a la substitució de l’enllumenat públic de Sant Pere “que passarà a funcionar amb vapor de sodi pel sistema led”. L’actuació es portarà a terme a través del Consell Comarcal d’Osona i mitjançant un ajut del Fons Europeu de Desenvolupmanet Rural (FEDER), de 72.216 euros. L’alcalde, Jordi Fàbrega, explica que suposarà un estalvi “del 30% del consum energètic i un 30% d’estalvi econòmic”. Un dels objectius del municipi és que “tot l’enllumenat públic sigui amb led”. Els treballs suposaran la col·locació de “300 llumeneres”. Fàbrega recorda que “una part important del poble ja funciona amb el sistema led, mitjançant el Pla Barris” i que en aquests moments s’està actuant “a la zona industrial”. Les obres, que començaran “al voltant del mes d’abril  o maig, duraran uns quatre mesos i tenen un cost de 82.000 euros.

Per altra banda, el Consell Comarcal ha iniciat la redacció del projecte executiu de l’actuació de Miradors, on hi participa Sant Pere i que es finança també a través dels ajuts FEDER. Es preveu adequar i unificar diferents espais-miradors per a poder oferir una xarxa de miradors a Osona. El mirador s’ubicarà a l’espai de la creu del santuari de Bellmunt on se senyalitzarà i es millorarà el camí que va des de l’aparcament fins al padronet de Les Alades i s’hi instal·larà una barana. El recorregut seguirà fins al vestíbul del santuari, lloc on es podrà visualitzar una projecció. L’actuació es farà l’any que ve.

Per últim, un altre projecte que es portarà a terme en el marc dels ajuts FEDER és la millora de la ruta mediambiental de la Riera, d’un quilòmetre i mig i que discórrer des de l’arborètum fins al pont romànic. La idea és canviar exemplars vells i millorar la senyalització de l’arborètum i de la bassa d’amfibis. Es treballa per oferir una zona d’interpretació de la vegetació, els animals i els amfibis que estarà oberta al públic en general. Tindrà dos àmbits: un l’aire lliure i l’altre a la cabana dels xais. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació