EL CET organitza la caminada Per la Plana que tenim

Es farà diumenge al matí i sortirà del polígon Mas la Caseta de Muntades.

Publicat 09/04/2021, Torelló - Societat
el-cet-organitza-la-caminada-per-la-plana-que-tenim

El Centre Excursionista Torelló conjuntament amb la Vall Verda, el grup Perquè no ens fotin el tren i altres entitats d’Osona organitzen la caminada Per la Plana que tenim. D’aquesta manera i 10 anys després es recupera la plataforma ‘Per una Plana Viva’ que reprèn la seva activitat i reivindica una planificació urbanística i ambiental al conjunt de la comarca.

Es portarà a terme diumenge i sortirà del polígon Mas la Caseta de Muntades de Torelló. Pel que fa les inscripcions es podran fer de 2/4 de 10 a 10 del matí. El recorregut constarà de 7 quilòmetres i a través del qual “es donaran a conèixer les característiques del territori i les seves amenaces actuals”. La idea és convidar els assistents a reflexionar sobre els terrenys agrícoles, la pagesia i les activitats agràries. Tot seguit, a les 12 del matí, hi haurà la xerrada ‘Té sentit posar plaques solars en terreny rústic? D’on hem de treure l’energia a Osona?’ que anirà a càrrec de Gil Salvans, responsable tècnic de l’Agència Local de l’Energia d’Osona i que es portarà a terme a 400 metres del turó del Puig Agut de Manlleu, on acabarà la caminada. Els organitzadors assenyalen que “estem convençuts que cal preservar els terrenys agrícoles i la pagesia, perquè són un element clau i indispensable pel nostre futur, però també ho és l’energia solar”. Per això, “volem que aquesta es pugui produir de manera descentralitzada on més se’n consumeix: a les teulades de cases i zones industrials”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació