El Festus recupera el format habitual en el seu 25è aniversari

Es podran veure una vintena d'espectacles de circ, dansa, teatre, música i arts visuals en nou espais del municipi.

Publicat 27/05/2022, Torelló - Cultura
el-festus-recupera-el-seu-format-habitual-en-el-seu-25e-aniversari

El Festus, el Festival d’Arts al Carrer, celebrarà el proper 27 i 28 de maig la seva 25a edició amb una vintena de propostes de circ, dansa, teatre, música i arts visuals. L’alcalde, Marçal Ortuño, va destacar durant la presentació de dimarts al migdia que enguany el Festival “té una connotació molt especial perquè celebra 25 anys” i ho fa, com sempre, “aconstant  propostes artístiques i contemporànies al carrer”. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Xevi Lozano,  va dir que el Festus “és un festival amb caràcter propi i amb propostes multidisciplinars i innovadores”. En aquesta edició, el Festus recupera “el seu format habitual” després de dues edicions marcades per la pandèmia. En total “hi hauran nou escenaris repartits pel centre de Torelló”. Pel que fa els espais es recupera el de la plaça de la Vila, el pati de La Cooperativa, el pati de l’escola Rocaprevera, els jardins i se n’incorpora un dos de nous: la plaça dels torners i el carrer Sant Antoni. El coordinador del Festus, Blai Marginedas, va explicar que “no hi hauran massa sorpreses pel que fa l’aniversari, més enllà de la imatge del Festival”. I és que enguany “ens hem focalitzat fer un festus amb molta cura amb els espectacles escollits, es torna a un format de dos dies però la qualitat dels espectacles han augmentat”. D’entre les propostes que es podran veure destaca ‘MDR-Mort de Riure’ de Los Galindos, la ficció ‘Echoes’ de la companyia Moveo o les relacions interpersonals de Gregaris, de Soon Circus Companyi o AMOR; de la companyia francesa Bilbobasso que incorpora el foc. També hi serà present la pallassa Maite Guevara.

La música també tindrà el seu espai al Festus i es tornarà a concentrar als jardins Vicenç Pujol. Hi tindrà presència el talent local de la mà de Dan Peralbo i el Comboi o Germà Aire. També hi seran presents bandes vingudes de diferents punts de l’estat com Lisasinson i els bascos Vulk, o de nivell internacional amb Zouj. També s’aposta per ‘Acte de Fe’ , una performance que combina la música, la intel·ligència artificial, la tecnologia i la il·lustració. El vermut del Festus tornarà als jardins Vicenç Pujol, dissabte al matí, on també es podrà veure una de les performance de Doppelgänger i es comptarà amb l’electrònica de Bofirax. El concepte “d’habitar” serà molt present en el Festival d’enguany ja que englobla les propostes d’arts visuals però també els treballs de The Frame, d’Eléctrico 28’ o ‘Ells i Jo...’ de la Companyia Jordi Font. També els alumnes de batxillerat artístic de l’institut Cirvianum presentaran sota aquest concepte un conjunt de peces que aporten una perspectiva jove dins el projecte ‘Cactus: Mostra de Propostes Punxants’, una proposta que els ha fet el Festus.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació