El Parc de Bombers de Torelló tancat per manca de personal

El Parc de Bombers va tancar dissabte i diumenge passat. És una mesura de pressió per deixar de fer hores extres.

Publicat 11/12/2018, Torelló - Política
el-parc-de-bombers-de-torello-tancat-per-manca-de-personal

Parc de Bombers de Torelló. Foto : Ajuntament de Torelló

‘Parc tancat per falta de personal’. Aquestes eren les paraules que es podien llegir en els cartells que el Parc de Bombers de Torelló va penjar a les portes abaixades de les instal·lacions aquest passat cap de setmana. I és que dissabte i diumenge va tancar per manca de personal, ja que no eren els treballadors mínims per oferir el servei, que són de tres persones. Des del cos de bombers de la Generalitat expliquen que “el personal que estava de guàrdia es va repartir al parc de bombers de Vic”. Aquesta és una mesura de pressió per deixar de fer hores extres. Des d’aquest dilluns i durant un mes, diversos parcs de Bombers de Catalunya fan vaga d’hores extres. També reclamen millores en el material que està obsolet i que no es renova mai, en els vehicles i en condicionar els parcs. Els bombers consideren que les condicions de treball “són molt precàries” i que se senten “abandonats per l’administració”. 


Des del servei de premsa dels Bombers de la Generalitat diuen que “el Departament d’Interior està negociant amb els sindicats, una situació que no és nova sinó que s’arrossega des de fa temps”. Recorden que des del mateix Departament “ja es va presentar un pla estratègic” i que hi ha “la voluntat de poder fer una oferta als sindicats i resoldre la situació”. També és conscient que “al cos de bombers li falten les eines necessàries per exercir la seva tasca” i reconeix que és “un repte redreçar-ho”.

 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació