El ple de Sant Pere aprova l’adjudicació de les obres de l’institut-escola Xandri

La sessió plenària de dilluns al vespre va ser eminentment de tràmit. 

Publicat 21/12/2021, Sant Pere - Política
el-ple-de-sant-pere-aprova-l-adjudicacio-de-les-obres-de-l-institut-escola-xandri

El ple de l’Ajuntament de Sant Pere va aprovar dilluns al vespre l’adjudicació de les obres de l’institut-escola Xandri que realitzarà l’empresa Arcadi Pla de Girona. Tal i com ja vam informar dilluns l'empresa ha presentat una rebaixa d'un 3% sobre el pressupost inicial del projecte, que era d'1.487.000 euros, i “el compromís de poder fer el nou edifici durant el 2022”. L'obertura de pliques es va fer la setmana passada i el contracte se signarà en els propers dies. Jordi Fàbrega, alcalde del municipi, celebra que després de la demora en els tràmits el projecte vagi endavant. El projecte contempla, en una primera fase, la construcció d'un nou edifici de planta baixa i dos pisos en un dels extrems del pati que acollirà les classes de cicle infantil i d'ESO i aules complementàries, a més d'una sala polivalent de planta baixa que enllaçarà el nou edifici amb l'actual. La segona fase del consistirà en la construcció d'una nova cuina a l'edifici actual, ja que la intenció és preparar els àpats al mateix centre, un menjador amb cabuda per a més alumnes i l'adaptació dels espais. El cost d'aquesta segona fase de reforma, ampliació i millora de l'edifici vell, que es preveu d'uns 560.000 euros, l'assumirà el Departament d’Educació de la Generalitat. La previsió era poder iniciar el curs que ve amb les obres pràcticament enllestides, però les demores en el procés de licitació faran que no sigui possible.

La sessió plenària de dilluns va ser eminentment de tràmit i bàsicament es van aprovar diversos convenis “per a poder desenvolupar l’activitat que realitza l’Ajuntament”, explica Fàbrega. Per exemple es va donar llum verda al conveni entre la biblioteca l’Esqueller i la Diputació de Barcelona que s’ha signat per a “quatre anys amb possibilitat de renovar-lo quatre anys més”. També es va aprovar l’acord amb el Bisbat de Vic per a poder posar en marxa el projecte del Mirador de Bellmunt que es finança amb fons europeus i “recupera tota la zona del mirador i de l’ermita on hi haurà un espai de reproducció”. El ple també va signar el conveni amb la Diputació sobre la comptabilitat de l’Ajuntament, es va aprovar la moció a favor de l’escola catalana o el nou jutge de Pau que és Toni Devesa en substitució de Josep Maria Freixa.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació