El semàfor del carrer Sant Bartomeu torna a sancionar

Des d'aquest dilluns torna a funcionar amb normalitat. 

Publicat 10/01/2022, Torelló - Mobilitat
el-semafor-del-carrer-sant-bartomeu-torna-a-sancionar

A partir d’aquest dilluns el semàfor del carrer Sant Bartomeu de Torelló tornarà a funcionar amb normalitat i, per tant, aplicarà el règim sancionador a qui se’l salti. La seva nova posada en marxa es produeix després d’anul·lar les sancions imposades en el període en què la senyalització era insuficient i després que l’Ajuntament apliqués les millores a què es va comprometre.

El consistori torellonenc recorda que les sancions que s’apliquen són per “saltar-se el semàfor en vermell, independentment de com s’activa” i que la instal·lació del semàfor “respon a la necessitat de vetllar per la protecció dels vianants”. Tècnicament, “no es poden aplicar sancions de radar fixe o de tram en un carrer tan estret i en un tram tan curt”. Per això es considera que “és el sistema més dissuasiu i menys perjudicial per a la ciutadania”. La sanció per passar un semàfor en vermell ve tipificada pel Codi de Circulació, i que, per tant, l’Ajuntament no pot regular-la. Es tracta d’una falta greu que comporta 200 euros de sanció econòmica i la pèrdua de 4 punts. En les multes que s’envien només es permet presentar una fotografia de la infracció, però que s’enregistra un vídeo de cada cas i el revisa una empresa externa. Si hi ha recurs, es torna a revisar per assegurar que, efectivament, s’ha superat el semàfor en vermell. Les modificacions que s’han realitzat aquests darrers dies han estat l’adequació de la senyalització afegint el cartell de videovigilància i s’ha eliminat el taronja intermitent per evitar confusió quan es posa taronja fix. D’aquesta manera, els tres segons en aquest color seran en mode fix i s’optimitzen per assegurar la parada segons els càlculs reglamentaris. L’objectiu final del règim sancionador és millorar la seguretat viària del carrer Sant Bartomeu, permetent que hi puguin seguir circulant vehicles. S’ha comprovat que amb aquest sistema la velocitat es redueix en tot el tram de carrer.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació