Eleccions municipals i europees, diumenge a la Vall del Ges

Gairebé 14.100 persones prodran votar als diferents col·legis electorals de la Vall del Ges i Orís. 

Publicat 24/05/2019, Vall del Ges i Orís - ELECCIONS MUNICIPALS

Prop de 14.100 persones de la Vall del Ges i Orís estan cridades aquest diumenge a les urnes en motiu de les eleccions municipals per escollir qui governarà als quatre municipis en els propers quatre anys. A Torelló, el nombre d’electors que podran votar és de 10.364. 6202 persones exerciran el seu vot a l’escola Fortià Solà mentre que la resta, 4162, ho faran a l’escola Vall del Ges. La coordinadora de processos electorals, Alba Rubinat, explica que la novetat d’aquests comicis és que “les persones procedents de països amb tractats de reciprocitat poden votar a les locals”, així com també“els ciutadans estrangers de la UE que resideixen a Espanya”. A Torelló es presenten cinc candidatures: Neus Codina (JxCat), Marçal Ortuño (ERC-JpT), Francesc Manrique (CUP Torelló-Som Poble), Joan Carmona (PSC) i Pere Colomer (C’s). Manrique repeteix com a cap de llista mentre que la resta s’estrenen en els comicis de diumenge, tot i que Carmona ja era regidor en aquesta legislatura passada.

A Sant Pere, podran votar un total de 1860 persones en les tres meses que hi haurà instal·lades a l’Escola Xandri. El municipi ja sap que qui tornarà a governar a la població és Jordi Fàbrega (Entesa per Sant Pere), ja que no s’ha presentat cap altra candidatura. 

A Sant Vicenç, hi haurà dues meses a la sala d’exposicions de l’Ajuntament i una al Casal de la Gent Gran de Borgonyà. Podran votar un total de 1599 persones. Una de les novetats és que el consistori tornarà a tenir 11 regidors per raons de població. Els dos alcaldables del municipi són Èric Sibina (Sumem) i Sergi Barragan (Independents per Sant Vicenç, Vilaseca i Borgonyà).

Finalment, a Orís hi haurà una única mesa a la planta baixa de l’Ajuntament per les 250 persones que tenen dret a vot. Es presenten dues candidatures encapçalades per Arnau Basco (JuntsxCat) i Íria Toneu (d’Independents per Orís-AM). 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació