ERC-Bildu demana incloure l'estació de La Caseta de Torelló al Pla de Rodalies

La proposta es fa “des del territori” perquè en aquest nou emplaçament “logístic de caràcter estratègic”, l'estació “milloraria notablement el ser­vei de l'R3”, diuen.

Publicat 23/05/2022, Catalunya/Torelló - Política

El grup parlamentari Esquerra Republicana - Euskal Herria Bil­du, a instàncies dels senadors Josep Maria Reniu i Elisenda Pérez, ha presentat aquest mes de maig una moció al Senat en què demanen que s'inclogui la creació d'una nova estació de tren a Torelló dins el Pla de Ro­dalies de Catalunya. A banda de les actuaci­ons previstes ja pel pla a la línia R3 per al quinqueni del 2026 al 2030, es proposa incorporar una nova estació, per la qual propo­sen el nom de Torelló-La Garrot­xa, al polígon industrial la Caseta, un projecte que ja va presentar l'any 2008 l'Ajuntament de Tore­lló, i que l'actual equip de govern «també reivindiquem», explica l'alcalde, Marçal Ortuño. Segons el grup parla­mentari, la proposta es fa “des del territori” perquè en aquest nou emplaçament “logístic de caràcter estratègic”, l'estació “milloraria notablement el ser­vei de l'R3”, especialment per la Garrotxa, que “no té servei de ferrocarril”, i també pel nord de la comarca, ja que suposaria la creació d'un eix de comunicació per la proximitat amb les carrete­res C17, C25 i C37. Per altra banda, la setmana passada el senador Reniu va convidar a la ministra de Trans­ports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a trobar-se amb els agents del territori en el marc de la comissió tècnica de seguiment del desdoblament de la R3 que es va constituir a Vic l'any passat, una invitació que la ministra «ha recollit», expliquen des del grup parlamentari.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació