ERC-JpT vol tornar el dinamisme a Torelló

El programa electoral s'estructura en 8 apartats que giren entorn d'aquest punt.  

Publicat 23/05/2019, Torelló - ELECCIONS MUNICIPALS
erc-jpt-vol-tornar-el-dinamisme-a-torello

Truñó i Ortuño aquest dijous al Centre Cívic. (Foto: ERC-JpT).

El programa electoral d’ERC-JpT amb el qual es presenta a les municipals s’estructura en 8 apartats que contenen un total de 32 punts. El seu candidat, Marçal Ortuño, ha destacat aquest dijous al matí al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona que aposten per un Torelló “viu i dinàmic” perquè consideren que el municipi “està perdent dinamisme”. Per això proposen accions “encaminades en aquest sentit”. També pretenen “simplificar i millorar la col·laboració entre l’ajuntament i les entitats”. 

Els altres punts destacats del programa són dins un ‘Torelló social’, la construcció d’una residència per a la gent gran, la lluita contra la pobresa energètica o l’ampliació del parc d’habitatge de lloguer social. En el marc del ‘Torelló pròsper’ plantegen ofertar sòl industrial públic per atreure noves empreses i crear nous llocs de treball o dinamitzar el comerç de proximitat. En l’apartat del ‘Torelló sostenible’ incentivaran l’ús d’energies renovables i l’eficiència energètica, implementar un servei de deixalleria mòbil per barris o garantir la transparència, la participació i la qualitat en la gestió de l’aigua. El ‘Torelló net i endreçat’ proposa millorar l’asfalt dels carrers o intensificar les mesures contra l’incivisme a l’espai públic. També es comprometen a treballar per ser ‘Un Ajuntament per tothom’ i ser “un equip de govern proper i implicat”. A més, dins el ‘Torelló de tothom’ posaran l’educació en el centre de les decisions estratègiques del poble i lluitaran contra la discriminació i per afavorir la visualització dels col·lectius LGTBI. Per últim, en l’apartat de ‘Torelló dels barris’ preveuen remodelar el camp del Montserratí, millorar la plaça Joanot Martorell o recuperar les assemblees de barri. 

Per altra banda, Ortuño, acompanyat de Lídia Truñó, membre de la candidatura i responsable del programa per la gent gran dels republicans, van presentar dimecres al Centre Cívic el programa per la gent gran pels propers quatre anys. Truñó va explicar la necessitat de més places de residència per la gent gran de Torelló i per això la proposta d'una nova residència municipal. Els republicans consideren que cal “repensar totes les polítiques per un envelliment digne i facilitant el màxim l'autonomia de la nostra gent gran”. A més, Marçal Ortuño va afegir “que cal treballar per unes condicions econòmiques dels serveis justes tant per la gent gran com per les famílies”. Després es va obrir un torn d'intervencions dels assistents, on es va reclamar més sensibilitat amb la gent gran en la gestió de l'espai públic, en àmbits com l'accessibilitat o el mobiliari urbà, amb els bancs per exemple o els entorns dels parcs infantils, on van acompanyar els néts. Per concloure Ortuño va dir que "avui he vist clar que és totalment necessari la creació del Consell de la Gent Gran que proposem".

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació