ERC s'imposa com a primera força a la Vall del Ges i Orís

A Torelló els republicans van guanyar amb el 36% dels vots. 

Publicat 29/04/2019, Torelló - Política

Esquerra Republicana de Catalunya va ser la força més votada a la Vall del Ges i Orís en les eleccions al Congrés dels Diputats d’aquest 28-A.

A Torelló, ERC es va imposar amb el 36% dels vots, 2946, 1000 més que el 2016. El segueix JxCAT que va ser la segona força amb un 24% dels vots de l’electorat. El PSC va ocupar el tercer lloc amb el 15%. En Comú Podem va ser quart amb el 8%, seguit de C’s amb el 6%, Front Republicà amb el 5%, el PP amb el 2%, el mateix percentatge que Vox. La jornada electoral va registrar una de les participacions més altes en unes generals del 79%. En les eleccions del 2004 també es va fregar el 80%, mentre que en les darreres de l’any 2016 va ser d’un 63%. 

ERC també va guanyar les eleccions generals a Sant Vicenç. Els republicans van obtenir el 44% dels vots. JxCAT va ser el segon partit més votat amb el 26%, seguit del PSC amb el 10% dels vots escrutats. El Font Republicà va aconseguir el 8%, En Comú Podem el 5%, C’s el 3% i Vox i el PP l’1%. La participació de Sant Vicenç va ser la més alta de la Vall del Ges amb el 84% dels vots. En les últimes generals va ser del 66%. 

A Sant Pere es va repetir la mateixa dinàmica. ERC va ser el guanyador amb claredat amb el 45% dels vots, JxCAT va ser segon amb el 28%, el PSC va situar-se en tercera posició amb el 9% dels vots, en Comú Podem i del Front Republicà i Ciutadans van obtenir el 5 i Vox i el PP l’1%. La participació a Sant Pere va ser del 80%, divuit punts més que el 2016 quan va ser del 62%. 


A Orís, ERC també va guanyar els comicis a diferència de les eleccions del 2016 quan ho va fer CiU. Aquesta vegada els republicans es van imposar amb el 46% dels vots, seguit de JxCAT amb el 33%. En Comú Podem es va col·locar com a tercera força amb el 15%, seguit de C’s amb el 5%, el PSC amb el 4%, el Font Republicà amb el 3% i Vox amb el 2%. Orís va registrar una participació del 84%, un 11% més que en les últimes generals. 

En el transcurs de la jornada electoral de Torelló “no es van registrar incidències remarcables més enllà de l’absència d’alguns membres de les meses a primera hora”, segons explica la coordinadora de processos electorals, Alba Rubinat. També hi va haver dues taules que quan van facilitar les dades del Senat “la suma dels vots no era correcta”. “En un cas es va poder esmenar però en l’altre no”, apunta.  

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació