Es constitueix la comunitat energètica de Sant Vicenç

Gairebé 70 persones s'han mostrat interessades en formar-ne part. 

Publicat 20/07/2022, Sant Vicenç - Societat
es-constitueix-la-comunitat-energetica-de-sant-vicenc

Sant Vicenç va constituir divendres la Comunitat Energètica Lloriana SCCL, una cooperativa formada per dotze socis fundadors que han estat els qui han creat el grup motor que ha permès consolidar la nova societat. Després de l’estiu la cooperativa farà una Assemblea General per aprovar el Reglament d’Ordre Intern (ROI) que determina aspectes del model de gestió i s’obrirà el procés d’acceptació de nous socis i sòcies. Actualment ja hi ha 68 persones que han manifestat la intenció de formar part de la cooperativa. La cooperativa quedarà oberta a qualsevol altre persona del municipi que faci la corresponent sol·licitud. El regidor de Promoció Econòmica i membre del grup motor, Josep Maria Antentas, assenyala que “estem contents per la iniciativa” i celebra “que quasi ja hi ha 70 persones interessades”. La Comunitat Energètica Lloriana SCCL ja treballa en 3 projectes de generació d’energia fotovoltaica en cobertes d’edificis municipals. El que està més avançat és el de l’autoconsum compartit del pavelló de Sant Vicenç de 125 KWp que ja es disposa del projecte executiu i en breu es traurà a licitació pública amb previsió que a finals d’any estigui executat. També, “s’està treballant en la coberta de la nau de la brigada municipal i la de les naus industrials que l'Ajuntament de Sant Vicenç té a Borgonyà”, situades a davant de la Casa del Metge. Antentas explica que “no hi pot haver més de 500 metres de distància entre el punt generador i el comptador que fa la compensació”. Per tant, “és una limitació que ens trobem”, ja que “des del pavelló no es pot arribar a tot arreu i cal buscar altres punts generadors”. El regidor afegeix que “a Borgonyà la iniciativa pot tenir èxit perquè els veïns i veïnes no poden instal·lar plaques fotovoltaiques a les teulades perquè la colònia està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i en modificaria l’estètica”. L’Ajuntament de Sant Vicenç dóna el màxim suport a la iniciativa i continuarà acompanyant el projecte per ajudar a complir els seus objectius. En aquest sentit ja s’està treballant per gestionar la cessió de cobertes a la cooperativa per impulsar nous projectes que permetin arribar a tota la població.

La cooperativa treballarà per a la producció i generació d'energia elèctrica amb fonts renovables, principalment en base a l’autoconsum compartit, però també desenvoluparà activitats de promoció, sensibilització i participació ciutadana, en temes com són les bones practiques energètiques, la mobilitat sostenible, la innovació tecnològica, i tots aquells aspectes, que poden contribuir a impulsar la Transició Energètica i ecològica al municipi de Sant Vicenç.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació