Es posa en marxa el servei de deixalleria mòbil a Torelló

S'instal·larà cada dijous en un barri de la població, en horari de les 11 del matí a les 5 de la tarda.

Publicat 28/01/2021, Torelló - Medi Ambient

Aquest dijous es posarà en marxa el nou servei de deixalleria mòbil a Torelló que cada dijous desplaçarà un vehicle preparat per a la recollida als diferents barris del municipi. Aquest nou servei neix amb la voluntat d’apropar la deixalleria als barris i facilitar-hi l’accés a les persones a qui els pot comportar una dificultat desplaçar-se a la deixalleria fixa. El nou servei de deixalleria mòbil es prestarà alternativament, cada dijous, als diversos veïnats del municipi. Així, el vehicle de recollida s’instal·larà al Mercat Municipal cada primer dijous de mes; mentre que el segon dijous de mes serà al camp de futbol del barri de Montserrat; el tercer dijous a la plaça Joanot Martorell; i el quart dijous a la plaça dels Països Catalans. L’horari serà de les 11 del matí a les 5 de la tarda. A la deixalleria mòbil s’hi poden portar petites quantitats de residus perillosos o especials. Per la seva capacitat no admet residus de gran volum o en molta quantitat. Entre els residus que es poden portar a la deixalleria mòbil hi ha aerosols, aparells electrònics, bombetes i fluorescents, CD’s i DVD’s, dissolvents, ferralla, fusta neta, material elèctric, oli alimentari, oli de motor, piles i bateries, pintures i estris de pintar, roba i sabates, radiografies, tòners i tintes o vidre pla.

Per altra banda, aquesta setmana s'han readaptat els horaris de la deixalleria fixa, dins la campanya per potenciar la recollida selectiva. El servei estarà obert de dimecres a dissabte de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 a 7 de la tarda. Els dilluns i dimarts estarà tancada, a banda dels diumenges i festius. Fora d’aquest horari no està permès deixar materials a l’entrada de la deixalleria. El regidor de Medi Ambient, Adrià Jaumira, va dir en el ple que “d’aquesta manera es facilita l’ús de la deixalleria els divendres i dissabtes, dies en què la majoria d’usuaris tenen més disponibilitat horària”.Es recorda que a la deixalleria s’hi recullen residus perillosos per a les persones i el medi ambient, roba, químics, petits aparells electrònics, olis usats, pneumàtics, piles i bateries, joguines, etc. que poden ser reciclats o recuperats.

Pel que fa a la recollida de voluminosos concertada passarà aquest 2021 “de quinzenal a setmanal” i en les properes setmanes començarà una campanya per incrementar la difusió del servei. Per a beneficiar-se del servei només cal trucar al telèfon gratuït fins a 24 hores abans de la recollida; s’ha de deixar el trasto o voluminós davant la porta del domicili el dia abans de la recollida al vespre o el mateix dia abans de les 6 del matí, i es passa a recollir. Jaumira assenyala que “l’objectiu d’aquestes mesures i altres que estem acabant d’ultimar és millorar la recollida de residus a Torelló i acabar amb l’incivisme”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació