Francesc Manrique (CUP Torelló): "Cal un poble on es torni a fer poble"

El seu candidat va ser entrevistat aquest dimecres al programa 'Magatzem Magazín' de Ràdio Ona. 

Publicat 23/05/2019, Torelló - ELECCIONS MUNICIPALS
francesc-manrique-cup-torello-cal-un-poble-on-es-torni-a-fer-poble

La candidatura de la CUP.

Els eixos bàsics del programa electoral de la CUP Torelló-Som Poble sota l’eslògan ‘Imagina’t’ són 8.  El seu cap de llista, Francesc Manrique, va explicar dimecres al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona que “cal un poble on es torni a fer poble”. Per això, la primera proposta és “la creació d’una illa cultural al Museu de la Torneria, espai on plantegem encabir-hi, a més del Museu, l’Escola de Música, l’Escola d’Art Plàstiques i un ateneu cultural que esdevingui motor d’activitats”. La segona iniciativa és “adequar els comerços de Torelló als nous hàbits de consum a través de la creació d’una plataforma de comerç local online i un sistema de taquilles a espais com l’estació de trens o el Mercat Municipal com a punt de recollida de les compres”. En tercer lloc el grup també vol “impulsar un pla de xoc per deixar enrere el deteriorament del poble i incorporar totes les perspectives en el pla d’accions d’urbanisme com la sostenibilitat, el paisatgisme, el gènere, l’arquitectura o l’accessibilitat”. El quart apartat se centra en “un sistema de bus local pensat per connectar tots els serveis de Torelló amb els barris, així com un conjunt d’actuacions en matèria d’urbanisme i seguretat pensades per donar confiança a la canalla i a les seves famílies perquè puguin desplaçar-se sols per exemple a l’hora d’anar a l’escola”. El cinquè punt és el disseny d’un projecte radar per millorar la qualitat de vida de les persones que “s’adreça especialment a les persones grans que viuen soles i que, per tant, poden estar en risc d’exclusió”. L’espai dona, una de les reivindicacions històriques del grup, és una altra de les idees del seu programa electoral amb l’objectiu de “bastir un servei d’informació, assessorament, atenció, participació, prevenció i sensibilització que treballi per potenciar la presència de les dones en tots els àmbits de la vida social i per la igualtat entre homes i dones”. També plantegen “una policia local que treballi al costat de la gent per garantir els drets i la seguretat de totes les persones que vivim a Torelló”. Per aquest motiu aposten “per un canvi de model, racionalitzant el sistema actual, fent que hi hagi una major coordinació entre els diferents recursos, augmentant la presència dels agents al carrer i fent que el Consell de Seguretat Ciutadana i Mobilitat sigui un òrgan de participació real i efectiva”. L’últim punt es basa “en la necessitat de rendir comptes per part de l’equip de govern”. En aquest sentit “plantegem exercir una política de proximitat real i, per això, cada mes durant tot el mandat ens desplaçarem a un barri diferent perquè tothom pugui parlar, escoltar, proposar i seguir l’acció del dia a dia de l’equip de govern”.

Per altra banda, la CUP ha emès un comunicat “arrel de les falses propostes i pactes inexistents atribuïts a la nostra candidatura que certes veus interessades estan escampant per Torelló aquests últims dies de campanya”. Per això volen aclarir que les úniques propostes del grup són les que es poden trobar al web de la CUP Torelló-Som Poble i que, per tant, “no pensem ni aterrar la sala polivalent, ni canviar la direcció dels carrers així com no tancar determinades escoles”. I pel que fa els pactes volen deixar clar que “la nostra línia vermella són els partits del 155, ni amb la candidatura fantasma de Ciutadans ni amb el PSC no hi haurà cap pacte de govern”. A més, afegeixen que pel que fa a la resta “l’únic que és clar, és que si nosaltres no som prou forts, el més provable és que s’acabin entenent entre ells com ja va passar ara fa vuit anys”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació