L'Ajuntament de Torelló tanca tots els equipaments municipals pel coronavirus

La mesura s'ha pres, de moment, per un període de quinze dies prorrogables.

Publicat 12/03/2020, Torelló - Salut Pública

L’Ajuntament de Torelló va acordar dijous l’adopció d’un conjunt de mesures encaminades a un adequat seguiment i contenció del COVID-19,  després de valorar la situació actual en relació a la crisi del coronavirus. L’alcalde, Marçal Ortuño, va explicar a Ràdio Ona que “a partir d’aquest dijous queden tancats, durant un període de quinze dies prorrogables, tots els serveis municipals i se suspenen les activitats que acullen, alhora que també es suspèn el mercat ambulant dels dimecres”. Per tant, es tanquen el Teatre Cirvianum, les biblioteques, l’arxiu municipal, el Museu de la Torneria, el pavelló d’esports, la sala polivalent, el camp de futbol, la piscina, l’Hotel d’Entitats, l’Escola d’Arts Plàstiques i l’Escola de Música. La Generalitat també ha decretat el tancament del Casal Cívic, mentre que el transport adaptat suspendrà el servei a partir de divendres al matí. Pel que fa  la residència Cals Avis de Torelló i centre de dia L’Oreig també queda tancat a partir d’aquest divendres. De fet, dilluns ja es van restringir les visites dels familiars a la residència, i des d’aquest dijous es va prohibir qualsevol tipus de visita, excepte en cas d’urgència. A partir d’aquest divendres, també quedarà  tancat el centre de dia L’Oreig, així com el transport adaptat, que deixarà de funcionar. Aquestes mesures, en principi, són per als propers quinze dies, però prorrogables en funció de l’evolució de la pandèmia. El  patronat farà reunions setmanals per anar valorant la situació i anar adoptant les mesures que es considerin oportunes.  De totes maneres, la direcció donarà informació de la situació de cada resident a les famílies que també poden mantenir contacte telefònic amb la residència per conèixer l’estat dels seus familiars. La idea, segons Ortuño és tancar aquells equipaments municipals “que acullen activitats en què hi ha concentració de gent”. 

D’aquesta mesura se n’exclou el mercat municipal que romandrà obert per tal de mantenir el servei d’abastiment de productes alimentaris a la població. D’altra banda, també s’ha recomanat la suspensió de les activitats de caire lúdic i social que organitzen les entitats. Aquestes mesures preventives s’estableixen amb una vigència de quinze dies des d’aquest dijous 12 de març fins divendres 27, tot i que, en funció de l’evolució de la situació, si fos necessari es podrien prorrogar.

L’Ajuntament demana la ciutadania que es mantingui informada a partir dels canals oficials i que s’eviti la difusió d’informacions falses o no contrastades. Alhora, es vol donar un missatge de tranquil·litat i de confiança atès que els centres mèdics de la comarca estan preparats per activar els protocols davant de qualsevol contingència.

Davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i la informació actualitzada es pot seguir al web del Departament de Salut.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació