L’EAP de la Vall del Ges continua amb la campanya de vacunació contra la Covid-19

Aquesta setmana es vacunaran les persones majors de 80 anys, en una campanya que, sens dubte, és més complexa que la de la grip. 

Publicat 02/03/2021, Torelló - Salut Pública

L’Equip d’Atenció Primària de la Vall del Ges segueix amb la campanya de vacunació contra el coronavirus que va iniciar la setmana passada. Es va començar vacunant les persones dependents i els seus cuidadors, i s’ha continuat amb els majors de 80 anys. Txell Rovira, adjunta d’infereçmeria i segona referent de vacunes del Centre d’Atenció Primària de Torelló, explica que és una campanya “molt més complexa que la de la grip” i això “fa que tot vagi més lent”. I és que en la de la grip “els vials són d’una sola dosis i en la de la Covid de 6 que prèviament s’han de diluir i carregar xeringa per xeringa”. Rovira diu que “això ho complica perquè no ens sobrin ni ens faltin dosis”. Alhora afegeix que, a més, “s’ha de trucar pacient per pacient per si accepta la vacuna, si es poden desplaçar al centre o si han passat el coronavirus perquè després s’ha d’esperar un temps prudencial per administrar-se-la”. L’adjunta d’infermeria i segona referent de vacunes del Centre d’Atenció Primària de Torelló espera que “més endavant es pugui fer més fàcil i assequible per a tothom”. Les vacunes arriben els dilluns i fins a mitja setmana “no sabem quantes dosis tindrem”, un fet que dificulta “que puguem programar més o menys gent”.

Per altra banda, el Departament de Salut instal·larà dos mòduls al CAP de Torelló “perquè està prevista una ampliació del centre que s’havia d’acceptar aquest any però que es retardarà a causa de la Covid”, diu Txell Rovira. El consultori “s’ha quedat petit perquè dues consultes ja estan ocupades per atendre pacients respiratoris i ens falta espai per a professionals”. Els dos mòduls que es col·locaran seran consultes polivalents “en què probablement farem servir per visitar els pacients Covid”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació