L'índex de risc de brot per coronavirus segueix molt alt a la Vall del Ges i Orís

L'Hospital de Vic duplica el nombre de pacients crítics. 

Publicat 01/04/2021, Vall del Ges i Orís - Societat

Torelló segueix tenint un índex de rebrot de coronavirus molt alt, igual que Sant Pere i Orís mentre que a Sant Vicenç és baix. Al municipi torellonenc, en els últims 7 dies s’han diagnosticat 39 positius, en suma un total de 1427 des de l’inici de la pandèmia i la taxa de reproducció se situa a l’1’56. El regidor de Salut Pública, David Sánchez, va explicar en el ple de dilluns, que “tornem anar a l’alça” i va demanar “precaució” i “no abaixar la guàrdia”. A Sant Pere  en l’última setmana s’han comptabilitzat 9 persones amb Covid-19, en té un total de 293, i la taxa de reproducció de l’epidèmia és del 0’86, la mateixa que a Orís que ha registrat dos positius més. Des del començament de la pandèmia ha sumat 29 afectats. Per últim, Sant Vicenç té una taxa de reproducció de l’epidèmia del 0’71 i en l’última setmana s’han diagnosticat 2 positius. El municipi ha comptabilitzat un total de 183 persones amb Covid-19.

Per altra banda, al llarg dels últims set dies, hi ha hagut 48 nous ingressos als centres hospitalaris d'Osona de persones amb PCR positiva, dos més que la setmana passada, i s'han registrat 8 morts per causes relacionades amb la COVID-19, 3 més que en la setmana anterior. Actualment, a l'Hospital Universitari de Vic hi ha hospitalitzades 54 persones amb positiu per coronavirus SARS-CoV-2, de les quals 20 són pacients que requereixen cures intensives. La quantitat de persones ingressades amb resultat positiu ha augmentat en 2 pacients respecte la setmana passada (52) i gairebé s'ha duplicat el nombre de pacients crítics (11). A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb COVID de tot Osona, hi ha 25 pacients ingressats amb resultat positiu, 12 més que la setmana passada (13), mentre que a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (gestionat pel CHV) no hi ha cap persona ingressada amb infecció activa. Actualment la pressió assistencial als hospitals d'Osona és molt alta, no només a causa de la COVID-19 sinó, també, per la gran quantitat de pacients ingressats per moltes altres patologies. Per això, des del CHV i la FHSC se  sumem a la campanya ‘No abaixem la guàrdia’ impulsada per l'Ajuntament de Vic i el Departament de Salut i es fa una crida a tota la població perquè, “actuï amb responsabilitat durant la Setmana Santa i contribueixi a superar aquesta situació tan complexa”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació