La CUP s'interessa per "la tala indiscriminada d'arbres" a la zona de La Coromina

Els cupaires van demanar a l’equip de govern que sol·liciti “la justificació pertinent de l’actuació i els criteris tècnics que s’han aplicat”. 

Publicat 31/01/2019, Torelló - Medi Ambient
la-cup-demana-en-el-ple-per-la-tala-indiscriminada-d-arbres-a-la-zona-de-la-coromina

Imatge de la zona de La Coromina. (Foto: CUP Torelló-Som Poble).

La CUP Torelló Som Poble va denunciar en el ple “la tala indiscriminada d’arbres a la zona de La Coromina per part de l’Agència Catalana de l’Aigua”. Lluís Tuneu va explicar que “l’actuació es porta a terme amb la idea de netejar els voltants del riu per minvar el perill en cas d’inundació”, però que “no s’ajusta i contradiu els propis criteris fixats per l’ACA en un document de millora de rius i lleres”. Els cupaires van demanar a l’equip de govern que sol·liciti “la justificació pertinent de l’actuació i els criteris tècnics que s’han aplicat”. Tuneu va dir que “des d’un punt de vista ambiental sembla difícil de justificar”. 

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Manel Romans, va respondre’l que “sí que hem vist que s’ha fet una neteja molt potent” i que “no ens hem posat en contacte amb l’ACA ja que ells són quin donen els permisos per a fer les tales d’arbres”. Romans va dir que possiblement “és una tala preventiva”, ja que “a les lleres hi ha molts pollancres i quan es fan vells tenen poca resistència”. Tot i això, es va comprometre a esbrinar-ho.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació