‘La distància més curta’, l'obra dels alumnes de 4rt d'ESO de l'Escola Rocaprevera

Es representarà aquest divendres al vespre al Teatre Cirvianum. 

Publicat 28/05/2019, Torelló - Ensenyament
la-distancia-mes-curta-l-obra-dels-alumnes-de-4rt-d-eso-de-l-escola-rocaprevera

Foto de grups de totes les persones que intervenen en l'obra. (Foto: Escola Rocaprevera).

‘La distància més curta’ és el títol de l’obra de teatre que representaran els alumnes, mares i pares de 4rt d’ESO de l’Escola Rocaprevera de Torelló aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Cirvianum. El muntatge gira entorn d’un adolescent, refugiat sirià acollit a Torelló, que troba l'amistat  en els seus nous companys de classe i també un amor correspost. Però un inesperat i irracional rebuig en l'entorn adult més proper i sobretot un deute emocional pendent, fan que s'embarqui en una aventura molt perillosa.
‘La distància més curta’ fa referència a una frase del text, on un dels personatges, prèvia consulta del mòbil, concreta l'espai físic mínim que separa el continent africà de l'europeu en catorze quilòmetres de mar. El muntatge no només vol explicar una història sobre les relacions, a vegades complicades, entre el món adolescent i l'adult, també pretén posar-nos un mirall davant nostre i fer-nos reflexionar sobre l'anomenat “fenomen migratori”. Segons Damas Garcia, director de l’obra, “la paraula fenomen té un caire d'excepcionalitat i raresa que acompanyada de migratori construeix una definició que com a mínim ens hauria de fer pensar”.

‘La distància més curta’ no vol ser tampoc un relat entre bons i dolents, per més que hi ha personatges socialment més agres que d'altres. L’espectacle compta amb  música en directe tot i que no és un musical. El muntatge compta amb col•laboracions videogràfiques per part de EL 9 TV i de TV3. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació