‘La distància més curta’, l'obra dels alumnes de 4rt d'ESO de l'Escola Rocaprevera
Es representarà aquest divendres al vespre al Teatre Cirvianum.

Foto de grups de totes les persones que intervenen en l'obra. (Foto: Escola Rocaprevera).
‘La distància més curta’ és el títol de l’obra de teatre que representaran els alumnes, mares i pares de 4rt d’ESO de l’Escola Rocaprevera de Torelló aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Cirvianum. El muntatge gira entorn d’un adolescent, refugiat sirià acollit a Torelló, que troba l'amistat en els seus nous companys de classe i també un amor correspost. Però un inesperat i irracional rebuig en l'entorn adult més proper i sobretot un deute emocional pendent, fan que s'embarqui en una aventura molt perillosa.
‘La distància més curta’ fa referència a una frase del text, on un dels personatges, prèvia consulta del mòbil, concreta l'espai físic mínim que separa el continent africà de l'europeu en catorze quilòmetres de mar. El muntatge no només vol explicar una història sobre les relacions, a vegades complicades, entre el món adolescent i l'adult, també pretén posar-nos un mirall davant nostre i fer-nos reflexionar sobre l'anomenat “fenomen migratori”. Segons Damas Garcia, director de l’obra, “la paraula fenomen té un caire d'excepcionalitat i raresa que acompanyada de migratori construeix una definició que com a mínim ens hauria de fer pensar”.
‘La distància més curta’ no vol ser tampoc un relat entre bons i dolents, per més que hi ha personatges socialment més agres que d'altres. L’espectacle compta amb música en directe tot i que no és un musical. El muntatge compta amb col•laboracions videogràfiques per part de EL 9 TV i de TV3.
Ja es poden demanar els ajuts per a les activitats extraescolars
La sol·licitud es pot fer telemàticament o presencialment fins al 19 de setembre.
Andreu Fernández i Pol Ortuño treuen la nota més alta d'Osona a la selectivitat
Han aconseguit un 9'5 mentre que Adrià Grifol i Aran Ordeig han superat el 9.
L'Escola Rocaprevera guanya el premi Baldiri
El projecte guanyador tracta l'assetjament escolar a través del llenguatge cinematogràfic.