La Flama del Canigó arriba als municipis de la Vall del Ges i Orís

A Torelló hi va haver una actuació de sardanes amb la Cobla Canigó. 

Publicat 27/06/2022, Vall del Ges/Orís - Cultura
la-flama-del-canigo-arriba-als-municipis-de-la-vall-del-ges-i-oris

La Flama del Canigó va arribar dijous als municipis de la Vall del Ges i Orís durant la nit de Sant Joan. El Centre Excursionista Torelló i els companys de la Catalunya nord van ser els encarregats de portar la flama a Torelló. Els membres del CET ja van marxar dimecres passat cap al Canigó on a les 12 de la nit es va fer la renovació de la flama al cim de la muntanya. Aquest any “s’ha reformulat l’organització dels trams i se n’han muntat dos”, explica el president del CET, Lambert Guix. El primer tram el van fer dimecres a peu des del refugi dels Estables, a la zona de Prats de Molló, i a la mitja nit van ser al cim  del Canigó “per veure tota la cerimònia”.  Després van iniciar el camí de tornada i van dormir a mig camí per iniciar el segon tram a partir de les 10 d’aquest dijous al matí. Guix assenyala que consta de cent quilòmetres en bici i passa per Coll d’Ares, Camprodon i la Garrotxa per arribar al migdia a la Vall del Ges”, segons explica el president del CET, Lambert Guix. A Torelló l’acte va girar entorn del lema ‘La Flama, el foc de la llengua’ i va començar  a partir de dos quarts de 7 de la tarda, quan va tenir lloc l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça Vella, a càrrec del Centre Excursionista de Torelló i Tradicat. Es van fer els corresponents parlaments i la cantada d'Els Segadors. Després, a les 7 de la tarda, hi va haver una audició de sardanes amb la Cobla Canigó.

La Flama del Canigó també va arribar a Borgonyà, Vilaseca i Sant Vicenç, a través del Tradicat. A Borgonyà es va encendre la foguera al pla de Can Salvans i a Vilaseca va fer la seva arribada a la Torre de Les Monges on es va llegir el manifest i David Sala i Nuri Cuesta van recitar poemes. A continuació, es va encendre la foguera al camp de futbol. I a Sant Vicenç va fer la seva entrada a la plaça 11 de setembre. Es va encendre el pebeter, es van fer els parlaments i es va llegir el manifest. Als tres nuclis es va oferir coca i cava per a tothom. A Sant Pere La Flama del Canigó va arribar a la plaça Monmany on es va encendre el peveter, es van fer els parlaments i hi va haver coca i cava per a tothom. La novetat és que es va organitzar el sopar de revetlla al mateix espai que va comptar amb una seixantena de persones. La jornada va finalitzar amb el Dj Joan Altarriba. Finalment, a Orís la flama del Canigó va arribar a la plaça 1 d’Octubre. Després es va fer la lectura del manifest, es va encendre el peveter i la foguera. La festa va acabar amb el cant de l’himne nacional de Catalunya i es va oferir cava, coca i llonganissa per a tothom.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació