La Vall del Ges i Orís celebren l'11 de Setembre

A Torelló, hi va haver la ballada de gegants acompanys pels grallers i el parlament institucional a càrrec de Francesc Codina. 

Publicat 13/09/2021, Vall del Ges/Orís - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
la-vall-del-ges-i-oris-celebren-l-11-de-setembre

En motiu de la Diada Nacional de Catalunya, els municipis de la Vall del Ges van celebrar actes commemoratius i reivindicatius. A tots els municipis s’hi van fer concentracions i s’hi van llegir manifestos en suport a la resolució del conflicte nacional i a l’Amnistia i al dret a l’autodeterminació. L’acte va començar davant del monument a Rafael Casanova, on hi va haver una ballada dels gegants de Torelló acompanyats pels grallers. Després va fer l'ofrena floral al monument de Rafael de Casanova i els parlaments. El parlament institucional va anar a càrrec del president del Patronat d’Estudis Osonencs, Francesc Codina. L’acte va estar amenitzat per l’Escola Municipal de Música de Torelló. A la tarda es va celebrar la tradicional audició de sardanes amb la cobla Principal d'Olot. A Sant Vicenç, l’alcalde, Èric Sibina i la presidenta de l’ANC de la Vall del Ges, Elisabet Oró, van fer la lectura del manifest, seguit de l’ofrena floral al monument 11 de Setembre i l’actuació de la coral Lloriana Jove. També es va fer la ballada de gegants amb la Colla Gegantera del municipi, així com es va instal·lar un inflable pels més petits. A Sant Pere, una cinquantena de persones es van reunir davant l’Ajuntament en què també hi va intervenir el Consell Local de la República del municipi. Es van fer iversos parlaments que giraven entorn “de seguir endavant i no retrocedir en el procés cap a la independència” i “fer pinya des de la unitat”. L’acte va acabar amb el cant d’Els Segadors. I Orís va inaugurar l’escultura d’homenatge a l’1 d’Octubre situada davant l’Ajuntament i es va comptar amb la presència del seu autor, Richard Calvin. També hi va haver la presència de membres del Consell Local de la República d’Orís. A més hi va haver l’acompanyament musical de Josep Casellas a la tenora. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació