Llum verda a la primera fase de la futura Residència i Unitat de Convivència de Sant Vicenç

El grup d’Independents es va abstenir en la votació perquè considera que el projecte “contempla principalment la construcció d’un nou centre de dia que ja existeix”. 

Publicat 25/03/2021, Sant Vicenç - Societat

El ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç va aprovar dimecres la primera fase del projecte de la futura Residència i Unitat de Convivència amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels dos regidors del grup d’Independents. L’alcalde, Èric Sibina, explica que “aquesta primera fase consistirà en construir el cor de l’estructura que esdevindrà l’accés principal amb tots els equipaments comuns que donaran servei al complex”. A la planta superior s’hi construirà el nou centre de dia “que donarà servei als avis i àvies i que creixerà més del doble respecte la superfície l’actual” Sibina afegeix que “volem esdevenir un punt de referència pel que fa a l’assistència centrada en les persones”. El grup d’Independents va justificar l’abstenció del seu vot perquè “contempla principalment la construcció d’un nou centre de dia” i consideren que “s’està desdoblant un equipament ja existent i plenament funcional i operatiu al municipi, amb les mateixes places que ja es tenen, en lloc de començar l’obra per la que creiem que és la part més necessària i que dóna origen a aquest projecte, que és la mancança d’una Unitat de convivència”. El grup és de l’opinió que amb aquesta primera fase, “a grans trets el que estarem fent és doblar una infraestructura ja existent i a la pràctica per molt que s’adorni de mil maneres per justificar-ho, es mourà el centre de dia d’un lloc a un altre, una necessitat ja coberta actualment”. El projecte té un cost d’un 1.500.000 d’euros que es finançarà amb el PUOSC i les meses de concertació (605.000 euros), amb el romanent de tresoreria (400.000 euros) i la resta amb ajuts de caixa de la Diputació de Barcelona “a retornar amb deu anys i amb interès zero”, explica l’alcalde. El projecte de la futura Residència i Unitat de Convivència de Sant Vicenç es donarà a conèixer als veïns i veïnes a través d’una presentació pública i oberta.

La sessió plenària també va donar llum verda a tres modificacions de crèdit. Una fa referència a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola Lloriana, a la llar infants, al camp de futbol i a la piscina; una altra a la museïtzació de la Casa del Metge de Borgonyà i l’última a l’enllumenat públic de la colònia. També es van aprovar les bases d’ajuts d’urgència social a les persones afectades per la pandèmia i que “s’han quedat a l’atur o han patit un ERTO”. Els ajuts són de 200 euros mensuals per persona.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació