Neix Osona Energia amb la voluntat de donar servei a les comunitats energètiques

L'han creat les cooperatives energètiques de Sant Pere, Taradell, Balenyà i Olost. 

Publicat 05/07/2022, Torelló - Medi Ambient
neix-osona-energia-amb-la-voluntat-de-donar-servei-a-les-comunitats-energetiques

Neix Osona Energia SCCL (OECoop), la cooperativa de segon grau fundada per les comunitats energètiques de Sant Pere, Taradell, Balenyà i Olost amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i el Consell Comarcal d’Osona. Osona Energia es va constituir el passat 22 de juny i segons Ermen Llobet, conseller de la cooperativa Cospes de Sant Pere i president del consell rector de la nova entitat, “neix amb la voluntat de donar suport professionalitzat als projectes d’energia renovables i de transició energètica que s’estan duent a terme arreu de la comarca”. També sorgeix “per gestionar solucions transversals i comunes i per compartir necessitats, així com per esdevenir un referent que pugui ser d’utilitat per altres projectes més enllà de la comarca i del conjunt del país”.

En el consell rector acompanyen a Llobet, Assumpta Isern, de la cooperativa de Taradell com a vicepresidenta; Ramon Roig, de la cooperativa de Balenyà com a secretari, i Gil Salvans, president de la cooperativa d’Olost i tècnic del Consell Comarcal d’Osona, com a vocal.  Ermen Llobet desitja que “aquesta iniciativa pugui augmentar el nombre de socis ben ràpidament i pugui ser una eina definitiva d’impuls d’aquests projectes per avançar d’una forma més decidida i participativa en la transició energètica des de baix”. Actualment a Osona s’està treballant en la creació de 27 comunitats energètiques, incloses les de Torelló i Sant Vicenç, i dotze de les quals ja estan funcionant.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació