Osona augmenta la recollida selectiva neta durant l'any 2017

Osona és la que genera menys residus per càpita amb 432 quilos per habitant durant l'any. En canvi, el Moianès, l'Anoia i el Solsonès són les que produeixen més residus que la mitjana de tot Catalunya. 

Publicat 17/10/2018, Osona - Medi Ambient

Osona incrementa la recollida selectiva neta un punt, segons les darreres dades del balanç del 2017. La mitjana de la recollida selectiva neta se situa en un 36'24%, mentre que el 2016 va ser d'un 35'27%, quatre punts per sobre de la mitjana de Catalunya (32%). Osona lidera el rànquing entre totes les comarques de la Catalunya Central des de fa 17 anys, des de l'any 2001. És la comarca de l'àmbit central que més separa els residus amb un índex de recollida selectiva neta del 52'36%. Osona és la que genera menys residus per càpita amb 432 quilos per habitant durant l'any. En canvi, el Moianès, l'Anoia i el Solsonès són les que produeixen més residus que la mitjana de tot Catalunya. 

Durant el 2017 es van generar 243.600 residus municipals a les comarques centrals, que a banda de les ja esmentades, hi ha també el Bages i el Berguedà, un 1'15% més que l'any anterior. Una millora de la recollida selectiva als municipis de més de 15.000 habitants, amb una generació de residus superior a la resta, ajudaria a incrementar el conjunt de la recollida a la demarcació. Les dades les va presentar la setmana passada a Manresa el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost i la directora dels serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Míriam Sort. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació