Raül Romeva posa en valor la municipalització de l'aigua a Torelló

L'exconseller va destacar que iniciatives com aquesta "donen sentit al republicanisme". 

Publicat 04/05/2022, Torelló - Política
rauel-romeva-posa-en-valor-la-municipalitzacio-de-l-aigua-a-torello

El vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 d'Esquerra Republicana de Catalunya, Raül Romeva Romeva, es va desplaçar dimarts al matí a Torelló per conèixer l’empresa Onaigua, l’empresa pública creada pel Consell Comarcal d'Osona per tal d'oferir els serveis d'abastament d'aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca. Romeva va valorar positivament l'aposta de l'ens comarcal per la posada en funcionament d'aquesta empresa que esdevé "una iniciativa que dóna sentit al republicanisme". "Construir República vol dir posar al centre del debat a les persones i el bé comú, i un clar exemple és la municipalització de serveis essencials com l'aigua", va destacar. L'exconseller va fer èmfasi amb la voluntat d'Esquerra Republicana de revertir la dinàmica de privatitzar el bé comú. "Tant per l'eficiència com pel dret a l'aigua, privatitzar un dret bàsic suposa riscos", va assegurar. A més, va destacar la importància de generar una dinàmica de consens que permeti posar el servei al nivell de l'eficiència i també de la "capacitat de millorar la relació ciutadà i administració".

Romeva va estar acompanyat dels alcaldes republicans de Torelló i Sant Vicenç, Marçal Ortuño i Èric Sibina; del president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez; i de la diputada al Parlament, Alba Camps. Rodríguez va valorar la importància de disposar d'una empresa pública que ofereixi un servei "tan important com és la distribució d'aigua en les empreses i domicilis d'Osona", una iniciativa que "ha estat possible gràcies al consens polític de la comarca". Rodríguez va recordar que "som el primer consell comarcal de Catalunya que dóna el servei d'aigua a una empresa pública i volem que esdevingui un servei d'excel·lència". Des del passat 1 d’abril Onaigua dóna servei a sis municipis: Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç, El Brull i Sobremunt.

Per la seva banda, Marçal Ortuño va remarcar el convenciment que des de Torelló hem tingut sempre respecte a aquest projecte. En aquest sentit va afirmar que “des de Torelló aquest és un dels molts projectes que hem posat en marxa per tal que la gestió pública tiri endavant amb criteris d'eficiència i qualitat”.Ortuño també va voler animar a altres municipis perquè s'hi adhereixin.

L'exconseller Romeva també va aprofitar la seva visita a la comarca per fer una trobada amb la direcció de CAPWAT i el coordinador de la Taula comarcal de purins, Ricard Carreres, a la planta de tractament de purins de les Masies de Voltregà. A més, es va traslladar a Manlleu, al Museu del Ter, acompanyat d’Eva Font, regidora de Cultura, en una visita al cicle de l'aigua i a l'aprofitament del cabdal del riu en la indústria.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació