S'exhaureixen les 700 dosis de vacunes a Torelló

La jornada de vacunació massiva es va realitzar dijous a la sala polivalent i va tenir "molt bona acceptació per part de la ciutadania".

Publicat 16/07/2021, Torelló - Salut Pública
s-exhaureixen-les-700-dosis-de-vacunes-a-torello

La jornada de vacunació massiva sense cita prèvia que es va fer durant dijous a Torelló va administrar les 700 vacunes disponibles. S’adreçava a persones de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Vall del Ges d’entre els 18 i els 59 anys. El regidor de Salut Pública, David Sánchez, valora molt positivament la jornada i diu que hi va haver una “molt bona resposta” per part de la ciutadania. La jornada es va desenvolupar “amb absoluta normalitat i sense cap incident”. Sánchez espera que “el subministrament de vacunes no s’aturi” i a finals de l’estiu “la majoria de la població jja estigui vacunada”, ja que és “l’única manera d’aturar la pandèmia”. Des de les 7 del matí ja hi havia persones que s’esperaven, i a partir de 2/4 de 9 del matí, una hora abans que comencés la vacunació, la cua ja era molt llarga. L’estona d’espera per a rebre la dosi va superar les dues hores en la majoria de casos. Això va fer que els voluntaris de Protecció Civil repartissin papers amb 500 torns per a les vacunes reservades per al matí i s’evitessin queixes com havia passat en altres municipis de la comarca que després d’hores d’esperar no es van poder vacunar. Pel que fa a la tarda, es van reservar 200 vacunes. Es van administrar 500 vacunes Pfizer i 200 Jansen. Les segones dosis de la Pfizer es posaran el 5 d’agost. Pel que fa les dades de coronavirus de la darrera setmana “són dolentes”. En els últims 7 dies s’han registrat a Torelló “40 positius” i el risc de contagi “és molt alt”. Per tant, apel·la a l’autorresponsabilitat en aquesta cinquena onada. I és que actualment la xifra de contagis per cada 100.000 habitants es d’un 350 i se situa a prop dels 400, el llindar que la Generalitat ha establert pels municipis de més de5000 habitants per decretar el toc de queda de la 1 de la nit a les 6 de la matinada.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació