S'habilita el Casal Cívic del carrer Rocaprevera com a centre de vacunació

El regidor de Salut Pública, David Sánchez, va alertar en el ple de "no abaixar la guàrdia". 

Publicat 25/02/2021, Torelló - Salut Pública

En l’última setmana s’han registrat 75 positius de coronavirus a Torelló, i una taxa de reproducció de prop de 2. Així en va informar el regidor de Salut Pública, David Sánchez, en el ple de dilluns. També va anunciar que des de l’inici de la pandèmia s’han comptabilitzat “1700 positius i 42 defuncions” al municipi. Per això, va insistir “a no abaixar la guàrdia” i seguir les recomanacions “del Procicat i la conselleria de Salut”. Un alt percentatge dels casos d’Osona són conseqüència “de la varietat britànica que és més contagiosa que la soca que teníem fins ara”, va dir, però, “per altra banda és menys agressiva i provoca uns símptomes menys greus”. Per altra banda, aquesta setmana l’EAP Vall del Ges disposa de les primeres dosis de la vacuna i per aquest motiu s’ha habilitat el Casal Cívic del carrer Rocaprevera com a centre de vacunació. També s’han iniciat les vacunacions del personal docent i administratiu dels centres educatius i el personal de seguretat. L’Ajuntament de Torelló conjuntament amb la Generalitat ha habilitat aquest espai “per a tota aquella població que no s’ha de vacunar al domicili”. Sánchez va recordar que el procés de vacunació “s’està fent a mesura que van arribant les dosis” i que en les últimes converses que han mantingut amb el personal de Salut de la Catalunya Central se’ls ha informat que a partir d’ara “es deixarà de vacunar per sectors i es farà per franges d’edat”. El regidor de Salut Pública també va explicar que “en aquests moments ja hi ha vacunades totes persones de les residències i el personal del CAP”. Les persones que rebran les primeres dosis seran “les dependents juntament amb els seus cuidadors i seguidament les persones més grans de 80 anys”.

Pel que fa a Sant Pere en els últims 7 dies s’han diagnosticat 29 persones i presenta un índex molt alt de rebrot. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment se situa a l’1’44. A Sant Vicenç, el risc de rebrot també és molt alt, tot i que en els últims set dies s’han registrat 2 positius i la taxa de reproducció és de 0’86. Per últim, a Orís l’índex de rebrot és molt alt, s’ha comptabilitzat 1 persona amb coronavirus en els últims set dies i la taxa de reproducció és del 0’50.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació