Sant Pere aprova un pressupost de 4.382.000 euros per a l'exercici del 2019, un 20% inferior

En el capítol d’inversions, es continuarà amb les actuacions emmarcades dins el Pla de Barris com és la substitució de la xarxa de calefacció, l’arranjament de la zona del Mas i del Casal Cultural i Recreatiu. 

Publicat 12/12/2018, Sant Pere - Política
sant-pere-aprova-un-pressupost-de-4-382-000-euros-per-a-l-exercici-del-2019-un-20-inferior

Fons: Ajuntament de Sant Pere de Torelló

L’Ajuntament de Sant Pere va aprovar per unanimitat el pressupost per a l’exercici del 2019 de 4.382.000 euros, un 20% inferior al d’aquest any. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va dir durant el ple de dilluns al vespre que això s’explica perquè “aquest 2018 teníem inversions molt potents i, a més, cal tenir en compte que hi haurà eleccions municipals i no sabem que voldrà fer el nou equip de govern”.

En el capítol d’inversions, es continuarà amb les actuacions emmarcades dins el Pla de Barris com és la substitució de la xarxa de calefacció dels carrers Vilanova, Bellmunt, plaça de la Generalitat, carrer Balmes i carrer Terricabras. Un dels projectes importants és l’arranjament de la zona del Mas, adquirida fa pocs mesos per l’Ajuntament. L’actuació té un cost de 198.000€ dels quals 180.000€ estan finançats pel Pla de Barris i la resta amb recursos propis de l'Ajuntament. També s’arranjarà el Casal Cultural i Recreatiu ja que l’edifici “té una necessitat de rehabilitació important”, apunta Fàbrega. Per a fer-ho es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 200.000 euros. A més, s’actuarà a l’escola bressol l’Avet gràcies a una ajuda de 50.000 euros de la Diputació. 

En l’apartat del pressupost ordinari,  es preveu la rehabilitació de façanes i cobertes del nucli antic, amb el projecte Reiniciant per aturats de llarga durada i joves per l’ocupació, el servei de vigilància nocturna i els Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona i la Generalitat. Se seguirà donant suport a la llar “a totes aquelles persones que haurien d’estar a la residència però que no tenen plaça ajudant-los al domicili”. Actualment se’n beneficien “8 persones” diu l’alcalde. També s’incidirà en la neteja en la llar de les persones grans o que estan impossibilitades. 

L’alcalde, Jordi Fàbrega, afegeix que el romanent de tresoreria o superàvit de l’Ajuntament de Sant Pere és de “976.000 euros” i l’endeutament se situa sobre “el milió d’euros”, el que representa “el 10’09%”. Durant el 2019 es destinaran 180.000 euros a pagar l’endeutament que l’actual equip de govern es va trobar quan va entrar al consistori l’any 2000 i que era de 5’3 milions d’euros. La previsió és que “el 2020 hagi finalitzat”. 

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’adhesió a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. L’alcalde, Jordi Fàbrega, recorda que “fa més de 60 anys que  l’aigua a Sant Pere sempre ha estat un servei públic i municipal” i que l’Associació s’ha creat “perquè tots aquells municipis i entitats que gestionen l’aigua de forma pública cooperem en temes d’informació, assessorament o experiència”. 

El ple també va aprovar la modificació puntual del POUM al sector de l’empresa Axilone Metal, ja que l’empresa “té necessitat d’ampliació de la seva activitat i aquesta modificació ho permet”, puntualitza Fàbrega.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació