Sant Pere implantarà el sistema de recollida porta a porta

La licitació del nou servei es va aprovar en la sessió extraordinària del Consell Comarcal amb un preu de 67 milions d'euros. 

Publicat 18/07/2022, Sant Pere - Política

El Ple del Consell Comarcal d’Osona va aprovar, en la sessió extraordinària del passat mes de juny, la licitació del nou servei de recollida selectiva de residus, neteja viària i deixalleria que donarà servei a 37 ajuntaments. El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al setembre per optar a la gestió del contracte amb un preu base de licitació de 67 milions d’euros per un període de 8 anys. La nova modalitat de gestió arriba en un moment en què l’actual empresa Recollida de Residus d’Osona (RRO) està en procés de liquidació i “aviat acabarà la seva etapa com empresa mixta, després de més de 25 anys”, expliquen des de l’ens supramunicipal. Alhora afegeixen que el nou model “representa una oportunitat per canviar el model de recollida en 19 localitats”. Sant Pere és un dels sis municipis on s’implantarà el sistema de recollida porta a porta juntament amb Gurb, Montesquiu, Sant Boi de Lluçanès, Sant Quirze de Besora i Vic. Torelló i les Masies de Voltregà aposten "per la recollida mitjançant contenidors intel·ligents”, en canvi, Sant Vicenç, Olost, Prats de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta, i Santa Eugènia de Berga pel sistema “d’identificació d’usuaris” amb xips en els cubells de la recollida porta a porta i també als contenidos de les àrees de suport. Una de les particularitats del nou model és que anirà més enllà de la prestació estricta del servei de recollida per incloure un incentiu econòmic (Taxa Justa) cap a la reducció i la separació dels residus en origen. Es basa en sistemes de pagament per generació (PxG) i pagament per participació (PxP) per tal que l’usuari del servei pagui la taxa d’escombraries en funció de la seva generació de residus, de la seva participació o utilització del servei de recollida. Un altre punt fort de la licitació és l’aposta pels vehicles que utilitzen sostenibles, es demana que almenys el 25% de la flota siguin vehicles de baixes emissions. Per altra banda, en la mateixa sessió del Consell Comarcal, Roser Roma, del PSC a Torelló, va prendre possessió del càrrec de consellera de Servei a les Persones, en substitució de Joan Carmona, que va renunciar al càrrec fa unes setmanes.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació