Sant Pere rep una subvenció per fer arribar la xarxa de calefacció a la Riera

L'Ajuntament ja té garantit el 50% del finançament del projecte. 

Publicat 25/05/2022, Sant Pere - Política

L’Ajuntament de Sant Pere ha rebut una subvenció de 468.000 euros de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), una entitat pública empresarial adscrita al ministeri de Transició Ecològica, per fer arribar la xarxa de calor i aigua calenta a la urbanització de la Riera “provinent de la central de biomassa forestal”, explica l’alcalde, Jordi Fàbrega. A la urbanització de la Riera, que es troba a un quilòmetre del nucli urbà, hi ha una setantena de vivendes i una casa de colònies que juntament amb la zona del Pujol i alguns carrers del nucli urbà encara “no hi estan connectades”. L'alcalde celebra haver aconseguit el finançament “del cinquanta per cent” d'un projecte que té un cost d'un milió d’euros” i que “teníem al nostre programa electoral”. L'actuació, segons Fàbrega, “garantirà que “gairebé el 99% del municipi tingui accés en aquest servei”. Beneficiarà “a més d’un centenar d’habitatges i a més de 400 persones”. El projecte es preveu executar “a finals d'aquest any”.

Per altra banda, en les properes setmanes l’Ajuntament farà obres per arreglar una part antiga de la xarxa de calor i aigua calenta en diferents punts dels carrers del sector de la Font. L'actuació s'allargarà durant uns mesos. També es començarà a implementar un nou sistema de comptadors amb telemesura per “automatitzar al màxim tota la gestió i anar implementant un millor sistema d'administració, de gestió tècnica i d'informació als usuaris”. El sistema s'anirà implantant a partir d'ara en les actuacions que es vagin fent i en una xarxa que cada vegada dóna servei a més usuaris ja que “amb l'increment del preu de l'energia, també estem tenint més demandes d'incorporació”, conclou.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació