Torelló aprova una moció de suport a Pablo Hasél

El PSC es va abstenir perquè la moció no fa referència “a la violència que s’està vivint aquests dies”.

Publicat 24/02/2021, Torelló - Política

La CUP Torelló-Som Poble va presentar en el ple una moció de suport a Pablo Hasél i la preservació del dret de llibertat d’expressió que va ser aprovada per ERC-JpT, JxCat i l’abstenció del PSC. El cupaire Francesc Manrique va explicar que “cada vegada, som més conscients que accions d’aquestes característiques són advertiments per tal d’apaivagar la dissidència política i ideològica”. Un fet, segons va dir, que  “ja hem vist amb l’empresonament de les preses i presos polítics i l’exili de les polítiques i polítics catalans”. Manrique va afegir que “ara toca  l’àmbit de la cultura, apel·lant la prohibició del dret a la llibertat d’expressió, un dret avalat per la Carta dels Drets Humans i per la mateixa Constitució Espanyola però que ha estat obviat per un Aparell d’Estat que actua de la mateixa manera que opera de la mateixa manera amb independència de quin partit hi hagi al govern. La moció exigeix l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de qualsevol persona, també d’artistes, que hagi fet ús del seu dret a la llibertat d’expressió, concentració i manifestació. També exigeix al govern de l’Estat Espanyol, la derogació inmediata de la llei mordassa i la reformulació total del Codi Penal.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Joan Carmona, va manifestar que “cap causa justifica la violència i bandalisme contra béns públics i privats”, fent referència als aldarulls que s’han viscut en els darrers dies en diversos municipis. El socialista va dir que defensen “el dret a manifestació pacífica” i que “la llibertat d’expressió a Espanya és congènita a la pròpia democracia i ben valorada per experts externs sobre la seva qualitat i solvència”. També va afegir que “des del govern de l’estat es treballa per impulsar la derogació de la llei de seguretat ciutadana i la reforma del codi penal per garantir la llibertat d’expressió, entre altres drets individuals i col·lectius”. Joan Carmona va justificar l’abstenció del seu grup perquè la moció no fa referència “a la violència que s’està vivint aquests dies”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació