Torelló aprova una moció perquè la Generalitat reculli les propostes i demandes del món local

La va presentar JxCat Torelló i va comptar amb el suport de tots els grups municipals. 

Publicat 25/02/2021, Torelló - Política

JuntsxCat Torelló va presentar una moció en el ple de dilluns per reclamar al Govern de la Generalitat que reculli les propostes i demandes del món local, per tal de saber quins projectes es volen impulsar arreu del territori de Catalunya en el marc de la captació i gestió dels fons Europeus, explorant la possibilitat d'agrupar-los i tramitar-ne el màxim nombre possible. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat. La portaveu del grup, Neus Codina, va explicar que “una de les respostes que ha donat la UE davant la pandèmia ha estat la concessió dels Fons Europeus amb un pressupost de 750.000 milions d’euros i el que s'ha pogut veure és que qui ha donat la primera resposta i ha hagut de reaccionar de manera més ràpida davant els esdeveniments han estat els ajuntaments, que ho continuen fent”. Per tant, es demana “que s’asseguri que aquests fonts van destinats a cobrir necessitats reals”.

La moció també sol·licita al govern d’Espanya l’assignació directa dels Fons Europeus assignats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que no passi per la tutela de les Comunitats Autònomes; sol·licitar a la Generalitat, que la part dels Fons de Recuperació Next Generation EU que gestionarà directament des de la CORECO s'inclogui un organisme permanent de gestió i revisió municipal, o bé es constitueixi una taula de coordinació amb el món municipal, on els governs locals hi tinguin veu i vot, per conèixer i valorar tots els projectes d'inversió per Catalunya i pel teixit empresarial català abans que siguin presentats, i fer-ne el seguiment de l'execució un cop s'hagin aprovat. Finalment, es  trasllada aquest acord al Govern de la Generalitat, als grups polítics del Parlament de Catalunya, perquè en faci el seu seguiment i rendició de comptes, i als grups polítics del Congrés dels Diputats i al Govern d'Espanya.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació