Torelló aprovarà en el ple adherir-se a l'empresa del Consell Comarcal per a la gestió de l'aigua

El novembre passat va acabar la concessió amb Sorea i el servei es va prorrogar fins l'agost del 2019.

Publicat 28/01/2019, Torelló - Serveis

El ple de l’Ajuntament de Torelló aprovarà aquest dilluns al vespre delegar la gestió de l’aigua al Consell Comarcal d’Osona. El regidor de Medi Ambient, Manel Romans, recorda que “el novembre passat es va acabar la concessió amb Sorea i que es va fer una pròrroga fins l’agost d’aquest any per tal d’estudiar quina era la millor forma de gestionar-la”. L’equip de govern i els grups de l’oposició “ens hem posat d’acord i hem decidit adherir-nos-hi”. Romans diu que calia tenir “com a mínim 10.000 habitants, Torelló en té 14.000”. És en aquest sentit que explica que “probablement si no s’hi hagués afegit Torelló, l’empresa ho hagués tingut complicat per arrencar”, ja que hi aportarà el nombre més gran d’usuaris en una sola població. La resta de municipis que també s’hi sumaran són Sant Vicenç, Seva, El Brull, Sant Julià de Vilatorta i Els Hostalets de Balenyà. 

Per altra banda, el consell d’alcaldes i alcaldesses d’Osona va votar per unanimitat a favor de l’informe per a la creació del servei públic d’aigua en baixa i clavegueram presentat per l’equip de govern del Consell Comarcal. Ho va fer en la sessió extraordinària celebrada el passat 17 de gener. L’empresa que gestionarà l’aigua s’anomenarà Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), “fórmula que respon als objectius del Consell Comarcal, descartada l’opció d’una empresa mixta perquè la llei en dificultava la creació”. També permetrà que “s’hi vagin sumant ajuntaments a mesura que ho deleguin”. El projecte es presentarà en el ple del Consell de dimecres. La previsió és que s’aprovi definitivament en el ple de març. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació