Torelló explica als veïns el nou sistema de control d’accés del trànsit rodat al nucli antic

Una quarantena de persones van participar en les dues sessions virtuals que es van fer dimecres i dijous. 

Publicat 19/02/2021, Torelló - Obres

L’Ajuntament de Torelló ha informat a la ciutadania sobre el nou sistema de control d’accés del trànsit rodat al nucli antic. En les dues sessions online convocades dimecres per als veïns i dijous per als comerciants hi van participar una quarantena de persones. L’alcalde, Marçal Ortuño, i el regidor d’Urbanisme, Adrià Jaumira, van explicar als veïns la problemàtica del trànsit al nucli antic i com l’ajuntament el vol regular a través del nou sistema de lectura de matrícules. Jaumira comenta que “es va fer una explicació de com fer el procés de registre de matrícules i al final vam resoldre dubtes”. Podran accedir en vehicle al nucli antic les persones residents i les titulars d’una plaça d’aparcament o d’un establiment comercial a la zona delimitada; així com els vehicles que presten serveis públics. Excepcionalment, es podrà autoritzar l’accés de vehicles per càrrega i descàrrega de voluminosos, repartiment de subministraments, persones amb mobilitat reduïda o obres de construcció, instal·lació o remodelació d’edificis. Les persones que compleixin aquests requisits hauran de formalitzar una sol·licitud per obtenir l’acreditació de dret d’accés permanent, que es podrà fer a través del catàleg de tràmits de la web municipal o bé presencialment a les oficines municipals. Es podran registrar un màxim de 3 matrícules per persona, limitació que no s’aplicarà en els casos d’establiments comercials, serveis públics o vehicles de càrrega i descàrrega. Fins al moment només s’han pogut tramitar “deu sol·licituds”

El sistema de control d’accés al nucli antic per al trànsit rodat es va posar en marxa a principis de mes, en període de proves, i acabarà a finals de març.  El control de l’accés de vehicles, que fins ara es feia amb pilones, passarà a fer-se mitjançant un sistema de videocàmeres de lectura i reconeixement automàtic de les plaques de matrícules. La idea és ordenar la mobilitat al veïnat, per la qual cosa només els vehicles degudament autoritzats podran accedir al casc antic de la població. Les videocàmeres de control d’accés estan instal·lades en quatre punts: carrer del Pont, Pas de la Sagrera, carrer Ges d’Avall i carrer Rocaprevera. La finalitat d’aquesta limitació de la circulació és garantir la convivència de vianants i vehicles i la millora de la qualitat de vida al nucli antic. La normativa determina una prohibició general d’accés al nucli antic, excepte els vehicles autoritzats.

L’Ajuntament ha convocat una tercera reunió virtual dijous a 2/4 de 8 del vespre ja que algunes persones van tenir problemes per accedir a les trobades i també perquè ha despertat l’interès dels veïns.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació