Torelló i Sant Vicenç signen el conveni amb l'empresa pública Onaigua

És l'últim tràmit administratiu que faltava abans de l'inici de l'activitat. 

Publicat 21/03/2022, Torelló - Societat
torello-i-sant-vicenc-signen-el-conveni-amb-l-empresa-publica-onaigua

A l'esquerra, Èric Sibina, i a la dreta, Marçal Ortuño signant el conveni. (Foto: Consell Comarcal Osona).

L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, va signar divendres el conveni amb Onaigua, l’empresa pública creada pel Consell Comarcal d'Osona per tal d'oferir els serveis d'abastament d'aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca d’Osona. És l'últim tràmit administratiu que faltava abans de l'inici de l'activitat. També van signar el conveni els alcaldes de Sant Vicenç, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, El Brull i Sobremunt. A partir de l'1 d'abril aquests sis municipis faran efectiu el canvi en la gestió del servei de subministrament d'aigua. La nova empresa pública Onaigua, del Consell Comarcal d'Osona, iniciarà la seva activitat per fer arribar l'aigua dels dipòsits municipals a aproximadament 11.400 punts de consum. De moment, prop de 25.000 habitants ja es beneficiaran d'aquest nou model que potencia les sinèrgies entre administracions i reivindica la gestió pública, eficient, mancomunada i més democràtica d'un servei bàsic com és l'aigua. La posada en marxa d'Onaigua no suposarà grans canvis per a les persones usuàries. El servei se seguirà prestant amb les mateixes condicions, instal·lacions i qualitat, però sí que canviarà el format i l'emissor de les factures, així com també les vies de comunicació i l'atenció al client. Tal com va explicar el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, “un dels reptes d'Onaigua és precisament esdevenir una empresa propera i oferir una atenció a la ciutadania de qualitat, en el servei d'atenció al client és on hi ha marge de millora”.  Tots els alcaldes i representants comarcals van posar en valor el fet que un servei tan essencial com l'aigua es pugui passar a gestionar amb criteris de servei públic. En aquest sentit l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, va afirmar que “Estem molt convençuts d'aquesta aposta, tenim ganes d'iniciar aquest model i demostrar els avantatges de la gestió pública de l'aigua”.

De fet, Onaigua vol donar resposta a la diversitat territorial d'Osona, i n'és un exemple el fet que començarà donant servei des del municipi més petit del Lluçanès, Sobremunt, fins a la tercera ciutat més poblada d'Osona, Torelló.  L'empresa començarà d'entrada amb una plantilla de set treballadors, entre els quals hi ha la gerent, Maria Planells; dues administratives; i quatre operaris i comptarà amb el suport de l'equip tècnic i de serveis del Consell Comarcal d'Osona. El Consell d'Administració d'Onaigua està presidit per Carles Banús (vicepresident primer del CCO) i compta amb representats de tots els partits polítics. Està previst que, a l'abril, se celebri a Torelló un acte públic d'inauguració del servei que estarà obert a la ciutadania i als mitjans de comunicació. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació