Torelló s'adhereix a la moció de la vaga de fam iniciada pels presos polítics

Tots els grups de l'oposició hi van votar a favor mentre que el PSC es va abstenir per no compartir els punts de la moció. 

Publicat 18/12/2018, Torelló - Política
torello-s-adhereix-a-la-mocio-de-la-vaga-de-fam-iniciada-pels-presos-politics

L’Ajuntament de Torelló va adherir-se a la moció presentada pel Pdecat sobre la vaga de fam iniciada pels presos polítics Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn per denunciar el bloqueig que el Tribunal Constitucional està imposant a l’accés al Tribunal Europeu dels Drets Humans. L’equip de govern, ERC-JpT i la CUP hi van votar a favor mentre que el PSC es va abstenir. La moció recull que “aquesta acció excepcional i extraordinària torna a situar amb més força el focus sobre l’arbitrarietat de la justícia espanyola, que està instruint una causa política amb arguments falsos, atemptant contra els drets fonamentals, com la presumpció d’innocència o el dret a un procés judicial amb garanties”. També que “aquesta acció pacífica no es fa contra ningú, sinó a favor de remoure consciències i voluntats: no busca cap tracte de favor, ni tan sols una resolució positiva dels recursos; sinó demanar que es respectin els seus drets”. Des del PSC, el seu portaveu, Francesc Ribera, va manifestar que “és molt digne el dret a fer una vaga de fam, però no hi donarem suport perquè no estem d’acord amb la majoria de punts de la moció”.

Des de la CUP Torelló-Som Poble, Elena Crespi, va afirmar que “ens trobem davant d’unes acusacions i d’unes mesures cautelars completament injustes i que són les mateixes condicions que tindrà el judici”. 

Jordi Casals, portaveu d’ERC-Jpt, va manifestar que “aquesta vaga de fam és per denunciar la injustícia d’aquest procés judicial a l’independentisme català” i que “donaran suport a totes les accions que es facin en aquest sentit” i que “cal estar preparats pel judici”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació